Lansingerland

Ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding tracé N209’

Burgemeeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding tracé N209’ (met bijbehorende stukken) met ingang van vrijdag 13 maart 2009 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage zal worden gelegd.

Ligging plangebied

De ruimtelijke ontwikkeling betreft de verbreding van de N209 naar twee rijstroken in beide richtingen tussen de op- en afrit Boterdorpseweg/Bergweg-Zuid (in het noorden) en de kruising met de Ankie Verbeek-Ohrlaan (in het zuiden). Benadrukt wordt dat deze beide aansluitingen een onderdeel vormen van het project en aldus ook van voornoemd ruimtelijk plan. Dit betekent ook dat het project voor een gedeelte zal worden uitgevoerd op grondgebied van de gemeente Rotterdam en de gemeente Lansingerland. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding tracé N209’ heeft betrekking op het gedeelte binnen de gemeente Lansingerland. Dat is het gedeelte vanaf de kruising met de Ankie-Verbeek-Ohrlaan richting Bergschenhoek.

Relatie voorontwerpbestemmingsplan ‘Doenkade I’ gemeente Rotterdam

Voor een deel van het project dat is gelegen op grondgebied van de gemeente Rotterdam, heeft deze gemeente het ontwerpbestemmingsplan ‘Doenkade I’ opgesteld. Het betreffende ontwerp zal door burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelijktijdig met de voornoemde plannen van de gemeente Lansingerland ter inzage gelegd en op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt. Een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ‘Doenkade I’, zal ter informatie bij de stukken in de gemeente Lansingerland worden gevoegd. Het ontwerpbestemmingsplan kan tevens worden ingezien op de internetsite www.wonen.rotterdam.nl

Alvorens het bestemmingsplan de gemeenteraad zal worden vastgesteld, heeft een ieder de mogelijkheid zijn zienswijze kenbaar te maken.

Procedure

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van vrijdag 13 maart 2009 tot en met donderdag 23 april 2009 inzien bij de balie van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving. De balie is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 en is geopend op werkdagen ieder ochtend vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur en woensdagmiddag van 13.00 uur–17.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken. De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder ‘Wonen en omgeving’ (bestemmingsplannen).

Indienen zienswijze

U kunt – gedurende de termijn van terinzagelegging – een gemotiveerde zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de Gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling SO, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient u telefonisch een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens de genoemde openingstijden bellen via telefoonnummer (010) 800 4726 of (010) 800 4705.

Wellicht ten overvloede moet worden opgemerkt dat zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan ‘Doenkade I’ van de gemeente Rotterdam aan de gemeenteraad van Rotterdam moeten worden gezonden.

Naar boven