stcrt-2009-20768-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Buurtschap Kortenoord’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, ter voldoening van de Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.8 ev), het ontwerpbestemmingsplan ‘Buurtschap Kortenoord’ vanaf 31 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het bestemmingsplan is ook in te zien op de website www.zuidplas.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart en regels en gaat vergezeld van een toelichting. Binnen de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel liggen de zellingen Blok en Onderneming; buurtschap Kortenoord. In het kader van het project Hollandsche IJssel worden deze zellingen heringericht. De transformatie van de zellingen richt zich op het duurzaam ontwikkelen van wonen, werken, recreatie en natuur langs de rivier. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling, op basis waarvan de beoogde, gefaseerde herontwikkeling van de zellingen kan worden gerealiseerd. Gekozen is voor een conserverend bestemmingsplan waarin wijzigingsgebieden zijn opgenomen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan buurtschap Kortenoord’, Postbus 100, 2910 AC te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via (0180) 33 03 50. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Nieuwerkerk aan den IJssel, 30 december 2009

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel.

Naar boven