stcrt-2009-20709-001.png Bestemmingsplan Woongebied Andijk onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van Andijk maken bekend dat per woensdag 25 november 2009 het bestemmingsplan ‘Woongebied Andijk’ onherroepelijk is geworden. Dit houdt in dat het bestemmingsplan ‘Woongebied Andijk’ het juridische kader is waaraan met name aanvragen bouwvergunning en vormen van grondgebruik worden getoetst.

Op donderdag 4 maart 2008 is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Overeenkomstig de wettelijke procedure is het bestemmingsplan na vaststelling ter goedkeuring toegezonden aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland. In dit kader is tevens het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd. Gedurende deze terinzageleggingsperiode konden bedenkingen bij Gedeputeerde Staten worden ingediend. Gedeputeerde Staten hebben op 28 oktober 2008 goedkeuring onthouden aan de bestemmingen:

  • De lintlocaties 1 t/m 4 bestemming wonen

  • Pension Dijkweg 108/109 bestemming horeca

  • De lintlocatie Kleingouw 156 bestemming wonen

  • De woningbouw terrein Molensloot

  • De woningbouw terrein Asonia

  • De woningbouw gelegen aan het `Voorstuk` voor wat betreft de term ‘uitbreidingen’.

Vervolgens heeft er over het vastgestelde bestemmingsplan, een beroepsprocedure bij de rechter (Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State) plaatsgevonden.

De Raad van State heeft op 25 november 2009 2 beroepen gegrond verklaard, te weten Kleingouw 189 en Dijkweg 274 en de overige beroepen niet ontvankelijk dan wel ongegrond verklaard.

Gelet op de uitkomst van de bovengenoemde procedure, is het bestemmingsplan onherroepelijk van kracht geworden, met uitzondering van het delen waaraan door Gedeputeerde Staten goedkeuring is onthouden en de beroepen door de Raad van State gegrond zijn verklaard. Voor de delen die niet van kracht zijn geworden, gelden de oude bestemmingsplannen.

Het onherroepelijke bestemmingsplan Woongebied Andijk ligt met ingang van 31 december 2009 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Andijk.

Naar boven