stcrt-2009-20057-001.png Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Hardick-Seckel’

In zijn vergadering van 14 december 2009 heeft de gemeenteraad – met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening – het bestemmingsplan ‘Hardick-Seckel’ gewijzigd vastgesteld.

Dit bestemmingsplan beoogt de herontwikkeling van het terrein ‘Hardick & Seckel’ en directe omgeving planologisch mogelijk te maken. Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt begrensd door de Sumatrastraat in het noorden, de Kuipersdijk in het oosten, de Bleekweg in het zuiden en de Getfertweg in het westen. De herontwikkeling van dit gebied voorziet in de realisatie van ± 45 woningen aan de randen en ± 20 bedrijfskavels in het middengebied. Voor de bestaande en te handhaven bebouwing aan de randen van het plangebied, met name gelegen aan de Sumatrastraat en de Kuipersdijk, wordt een bestemmingsregeling opgenomen die zoveel mogelijk overeen komt met de huidige bestemming.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 31 december 2009 gedurende een periode van zes weken voor eenieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00–16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30–12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00–19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 053-4818181).

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan tevens worden ingezien dan wel worden gedownload via de webpagina www.enschede.nl/goto/ruimtelijkeplannen (doorklikken naar stadsdeel Centrum).

Van 1 januari tot en met 11 februari 2010 kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven