stcrt-2009-19846-001.png Ontwerpbestemmingsplan Indische Buurt en Flevopark en Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden geluidhinder

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zeeburg maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Indische Buurt en Flevopark en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, vanaf 24 december 2009, gedurende zeven weken,voor eenieder ter inzage liggen bij de servicebalie van het stadsdeelkantoor, Cruquiusweg 5 te Amsterdam, geopend op maandag van 13.00–19.00 uur en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30–15.30 uur (met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag). Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden staan ook op de website van het stadsdeel (www.zeeburg.amsterdam.nl).

Het plangebied van het bestemmingsplan Indische Buurt wordt globaal begrensd aan de noordzijde door het hart van het Lozingskanaal, aan de oostzijde door het hart van het Amsterdamrijnkanaal, aan de zuidzijde door het hart van de Ringvaart, aansluitend op de huidige stadsdeelgrens en aan de westzijde door het spoortalud, aansluitend op de huidige stadsdeelgrens.

Het bestemmingsplan Indische Buurt en Flevopark staat over het algemeen geen nieuwe bouwmogelijkheden toe, anders dan die nu ook al konden op grond van de huidige bestemmingsplannen en/of vergunningen. Ook biedt het plan binnen de bestaande bebouwing een verruiming van niet-woonfuncties, zoals horeca en bedrijvigheid.

De vaststelling van hogere waarden voor geluidhinder is noodzakelijk enerzijds ten behoeve van een aantal bestaande woningen aan de Zeeburgerdijk vanwege het gezoneerde industrieterrein Cruquius en anderzijds ten behoeve van een aantal locaties waarvoor een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen voor wonen in de plint (ter plaatse van bestaande niet-woonfuncties). Daarnaast wordt de geluidszone van het industrieterrein geactualiseerd.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen over het ontwerpbestemmingsplanbij de stadsdeelraad schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Over het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting kunnen uitsluitend belanghebbenden bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Stadsdeel Zeeburg, t.a.v. de sector Ontwikkelen en Ordenen, Postbus 380, 1000 AJ Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van de sector (020-6080 770).

Amsterdam, 15 december 2009

Dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg,

F. Elatik,

voorzitter.

K. Rozemeijer,

secretaris.

Naar boven