Aanwijzing percelen plangebied Sweensstraat-West op basis van artikel 2 van de Wet voorkeursrecht gemeenten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad bij besluit van 17 december 2009 diverse percelen die gelegen zijn in het plangebied Sweensstraat-West heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aangewezen percelen in het plangebied Sweensstraat-West zijn, globaal aangegeven, gelegen tussen de Rechtvaart, Sweensstraat, Erasstraat en de waterloop van waterschap Brabantse Delta (lijn denkbeeldig doortrekken in zuidelijke richting, richting Erasstraat). De aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke visie en de toegedachte bestemming zoals opgenomen in het raadsvoorstel. De percelen zijn nader aangegeven op het bij het raadsbesluit behorend kadastraal overzicht en de lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 17 december 2009 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 18 december 2009, te weten op 19 december 2009, en geldt voor een termijn van drie jaren te reken vanaf dagtekening van het besluit.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot aanwijzing van diverse percelen gelegen in het plangebied Sweensstraat-West als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Loon op Zand te koop moeten aanbieden voordat verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit tot aanwijzing een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Loon op Zand, Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot aanwijzing, bestaat ook de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en het kadastraal overzicht) liggen vanaf 21 december 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage bij de balie Openbare Ruimte van de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. De openingstijden van de gemeentewinkel zijn op maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op woensdag van 13.30 uur tot 19.30 uur.

Daarnaast is het mogelijk een afspraak te maken met Guido Meij (0416) 289 140, of Rick Dusée (0416) 289 348.

Naar boven