stcrt-2009-19402-001.png Ontwerpbestemmingsplan Wekerom

Van donderdag 17 december 2009 tot en met woensdag 27 januari 2010 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Wekerom ter inzage. De reguliere terinzagelegging is bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 (ingang Achterdoelen) in Ede, dit met uitzondering van de periode 28 t/m 31 december. Dan ligt het plan ter inzage bij de afdeling Burgerzaken, Raadhuis, Raadhuisplein, ingang Publiekszaken. Het plan is ook in te zien via www.ede.nl/bestuur/nieuws/openbare-bekendmakingen/bestemmingsplannen.

De gemeente is in verband met dit ontwerpbestemmingsplan met de eigenaren van het perceel Edeseweg 51 te (6733AC) Wekerom een overeenkomst over grondexploitatie aangegaan. Genoemde overeenkomst, dan wel een zakelijke beschrijving daarvan ligt ook ter inzage.

Het bestemmingsplan Wekerom is een overwegend conserverend bestemmingsplan met dien verstande dat een aantal ontwikkelingen is opgenomen. Het is niet zo dat alle ruimtelijke opgaven voor Wekerom verwerkt zijn in het voorliggende ontwerpbestemmingsplan.

Hieronder een overzicht van de te ontwikkelen locaties, de nummers corresponderen met het kaartje.

Deze locaties zijn niet meegenomen.

Locatie 1: deze locatie is bestemd voor uitbreiding van het bedrijventerrein. Op dit moment moet nog gestart worden met de planvorming en de vereiste wettelijke onderzoeken.

Locatie 2: op de plek van coöperatie De Valk is woningbouw voorzien, echter de benodigde onderzoeken zijn niet gereed.

Locatie 3: op deze locatie is woningbouw voorzien in het goedkopere segment. De planvorming is nog gaande en daardoor zijn nog niet alle vereiste wettelijke onderzoeken uitgevoerd.

Locatie 4: op deze locatie is woningbouw voorzien. De planvorming is nog gaande en daardoor zijn nog niet alle vereiste wettelijke onderzoeken uitgevoerd.

Locatie 9: hier is een uitbreiding van de begraafplaats voorzien. Op dit moment wordt nog gewerkt aan diverse belangrijke onderzoeken (zoals een bomeneffectrapportage). Om deze reden is de locatie niet opgenomen.

De volgende locaties worden bij recht bestemd:

Locatie 5: Het Kultushus en de zorgappartementen, de nieuwe school en de reguliere appartementen

Locatie 7: de inmiddels onherroepelijke vrijstelling Edeseweg 51 voor woningen is opgenomen in het bestemmingsplan. Voor dit plan is er door de afdeling Grondzaken gelijktijdig een voorstel onder nummer 606626 opgesteld om een overeenkomst aan te gaan over grondexploitatie.

Locatie 10: een twee-onder-eenkapwoning

Verder zijn er drie locaties met een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, omdat hier wel de randvoorwaarden bekend zijn, maar er nog geen definitieve planvorming heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat er voor deze locaties bouwmogelijkheden ontstaan op het moment dat er een wijzigingsplan is opgesteld en vastgesteld door uw college. Belanghebbenden krijgen de mogelijkheid te reageren op een ontwerpwijzigingsplan.

Locatie 5a: hier is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die woningbouw mogelijk maakt. Hier zijn maximaal 6 woningen toegestaan.

Locatie 6: hier is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die woningbouw mogelijk maakt voor maximaal 8 woningen zowel vrijstaand als aaneengesloten is mogelijk.

Locatie 11: hier is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die woningbouw mogelijk maakt voor 10 vrijstaande woningen.

Voor de rest van het plangebied is het ontwerpbestemmingsplan een conserverend bestemmingsplan met dien verstande dat reeds verleende onherroepelijke vrijstellingen zijn opgenomen en dat de bestemmingsplanregeling is gemoderniseerd.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u:

  • een schriftelijke zienswijze over het ontwerpplan zenden aan de gemeenteraad, Postbus 9024, 6710 HM Ede of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij mevrouw W. Verbeek van de hoofdafdeling Ontwikkeling, tel. (0318) 680 828.

Let op:

Voor genoemd ontwerpbestemmingsplan vindt op woensdag 13 januari 2010 een inloop-/informatieavond plaats in Dorpshuis De Kastanjehof te Wekerom. Eenieder is dan van 19.00 tot 21.00 uur in de gelegenheid te plannen ook daar in te zien en vertegenwoordigers van de gemeente zijn aanwezig om het plan toe te lichten en vragen te beantwoorden.

stcrt-2009-19402-002.png

Naar boven