Bekendmaking Wet bodembescherming (Wbb)

Lek; beschikking op een verslag van de gemeente Wijk bij Duurstede, op grond van artikel 63a van de Wet bodembescherming voor de sanering/herinrichting van de stadshaven te Wijk bij Duurstede

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht en de Wet bodembescherming, het volgende bekend. Bij beschikking van 9 november 2009, nr. RWS/DON-2009/11461, is aan de gemeente Wijk bij Duurstede een beschikking verleend waarbij wordt ingestemd met het evaluatieverslag van de uitgevoerde saneringswerkzaamheden.

Terinzagelegging

Het besluit en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 10 december 2009 tot en met 20 januari 2010 ter inzage op de volgende adressen en tijdstippen:

  • 1. Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Afdeling WSEV, kamernummer 03.13, Gildemeestersplein 1 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • 2. Gemeente Wijk bij Duurstede, publieksbalie Karel de Grotestraat 30, Wijk bij Duurstede, op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op woensdag tot 19.00 uur.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan tot en met 20 januari 2010 bezwaar worden ingediend.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Postbus 9070, 6800 ED Arnhem en de naam en het adres van de indiener.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening van het bezwaar;

  • een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het nummer van het besluit;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage).

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening van het bezwaar;

  • een vermelding van de datum en het nummer waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft, overgelegd.

Naar aanleiding van het verzoek kan de Voorzitter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Kosten voorlopige voorziening

Van de indiener van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, kunt u zich in verbinding stellen met de secretarie van de voornoemde afdeling (tel. 070-362 48 71).

Het besluit wordt op 14 januari 2010 van kracht tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. De beschikking wordt dan niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Het besluit is pas onherroepelijk indien er geen bezwaarmogelijkheden meer openstaan. Het gebruikmaken van een nog niet onherroepelijke beschikking geschiedt op eigen risico.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de onder 1. genoemde instantie, de hoofdingenieur-directeur van Oost-Nederland, postadres: Postbus 9070, 6800 ED Arnhem, telefoon 026-368 87 02.

Arnhem, 20 november 2009

Naar boven