stcrt-2009-18739-001.png Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening kern Raamsdonk, woning Stationstraat

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening kern Raamsdonk, woning Stationstraat’, Stationstraat 12–14 te Raamsdonk. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om op het terrein een vrijstaande woning te realiseren. Het college van burgemeester en wethouders maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening kern Raamsdonk, woning Stationstraat’ van vrijdag 11 december 2009 tot en met donderdag 21 januari 2010 voor eenieder voor zienswijzen ter inzage ligt.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan van vrijdag 11 december 2009 tot en met donderdag 21 januari 2010 inzien in de gemeentewinkel, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. De gemeentewinkel is geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 20.00 uur. Na 16.00 uur kunt u alleen op afspraak terecht. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met 0162-579 661. Ook kunt u het bestemmingsplan, relevante stukken en het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via www.geertruidenberg.nl.

Digitaal bestemmingsplan

Vanaf 1 juli 2009 mogen en vanaf 1 januari 2010 moeten alle overheden op grond van de Wet ruimtelijke ordening hun ruimtelijke plannen digitaal maken, gebruiken en beschikbaar maken. Digitale plannen maken het makkelijker om actuele en betrouwbare ruimtelijke informatie te verstrekken. Een digitaal plan moet aan verschillende eisen voldoen die zijn beschreven in een Pakket Standaarden. Dit pakket bevat de Standaard vergelijkbare bestemmingsplannen. Dit is een afsprakenset over kleuren, bestemmingen en de structuur van de voorschriften. Met deze set gaat landelijk worden gewerkt. Als straks alle bestemmingsplannen digitaal zijn, zien ze er in heel Nederland hetzelfde uit. Hiermee wordt het voor burgers, bedrijven en overheden gemakkelijker om bestemmingsplannen te raadplegen.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening kern Raamsdonk, woning Stationstraat’ is digitaal te raadplegen. Het bestemmingsplan voldoet aan de landelijke standaarden. De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan.

Zienswijzen indienen

Tijdens de genoemde termijn kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad. U schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 10.001, 4940 GA Geertruidenberg, o.v.v. Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening kern Raamsdonk, woning Stationstraat. Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met José de Smet, 0162-579 661. Bij vaststelling van het bestemmingsplan zal de raad ook een besluit nemen over de ingebrachte zienswijzen.

Naar boven