stcrt-2009-18399-001.png Vaststelling bestemmingsplan 1e herziening Groot-Ammers

Burgemeester en wethouders van Liesveld maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘1e herziening Groot-Ammers’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Op 10 april 2007 heeft de gemeenteraad van de Liesveld het bestemmingsplan Groot-Ammers vastgesteld. Het plangebied bevat de gehele bebouwde kom van Groot-Ammers. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het bestemmingsplan op 27 november 2007 gedeeltelijk goedgekeurd. De onthouding betrof die delen van het plangebied, waar de secundaire waterkeringen middels een dubbelbestemming op de kaart bestemd had moten worden. Dit betreft een zone van circa 55 meter aan weerszijden van de boezemkaden langs de Ammersche Boezem. Dit gaat grof weg om de delen van de Molenkade, Kerkstraat, Voorstraat, Sluis en Ammerse kade.

Tegen het goedkeuringsbesluit van GS is beroep ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in verband met het niet goed opnemen van de molenbiotoop in het bestemmingsplan. Op 19 november 2008 heeft de Afdeling bij uitspraak het goedkeuringsbesluit vernietigd, voor zover het gaat om het plandeel – ter plaatse van het perceel Graafland 11 – waar zowel de bestemming “Woondoeleinden uit te werken’als de bestemming ‘Molenbiotoop’ geldt.

Het doel van deze herziening is om het bestemmingsplan ‘Groot-Ammers’ te repareren als gevolg van de onthouding van de goedkeuring door Gedeputeerde Staten. Het plandeel dat door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is onthouden van goedkeuring wordt met deze herziening niet gerepareerd. Wel worden de voorschriften van het bestemmingsplan ‘Groot-Ammers’ met betrekking tot de molenbiotoop herzien in verband met de onthouding van de goedkeuring door de Afdeling.

Bij nader inzien is gebleken dat op basis van de doeleindenomschrijving van de bestemmingen Wonen 1 tot en met 4 parkeervoorzieningen niet zijn toegestaan. Dit is echter wel wenselijk. Daarom worden in doeleindenomschrijvingen van deze bestemmingen alsnog parkeervoorzieningen opgenomen. Daarnaast behelst het bouwplan voor de woningen aan de Irenestraat ook een tiental garageboxen bij de watergang. De regels voor deze garageboxen worden met deze herziening opgenomen in de bouwregels van de bestemming Wonen 4.

Daarnaast worden een aantal aanpassingen meegenomen met betrekking tot de nieuwe Wet ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf, liggen gedurende de beroepstermijn voor eenieder tijdens de openstellingstijden ter inzage op het gemeentehuis.

Het plan is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.liesveld.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 4 december 2009 gedurende zes weken (tot en met 14 januari 2010) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, handtekening, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3.15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Liesveld, 3 december 2009

Burgemeester en wethouders van Liesveld,

G.J. Kats,

burgemeester.

J.C. van Ginkel,

gemeentesecretaris.

Naar boven