stcrt-2009-18148-001.png Bestemmingsplannen ontwerpwijzigingsplan ‘Busbaan Veluwsekant West’, Almere Stad

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een wijzigingsplan is voorbereid.

Het ontwerpwijzigingsplan ligt met bijbehorende stukken, met ingang van maandag 30 november 2009 tot en met maandag 11 januari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het wijzigingsplan betreft het toepassen van de bevoegdheid van burgemeester en wethouders om de bestemming van gronden te wijzigen van Recreatieve doeleinden in Verkeersdoeleinden om de aanleg van een traject vrije busbaan mogelijk te maken.

Het nieuw aan te leggen traject takt af van de bestaande busbaan ter hoogte van de Veluwezoom (bedrijventerrein Veluwsekant) om daarna in een vrijwel rechte lijn aan te sluiten op de Veluwedreef ter hoogte van de oprit naar de A6 richting Amsterdam.

Het nieuwe traject wordt aangelegd om de knelpunten in de doorstroming van het openbaar vervoer van en naar Zeewolde en Hilversum op te lossen.

Gedurende de termijn dat het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden schriftelijk (geen email) zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders van Almere indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Antwoordnummer 600, 1300 VB Almere, o.v.v. Ontwerpwijzigingsplan ‘Busbaan Veluwsekant West’.

Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen, dat kan via de ambtelijke dienst, Dienst Stedelijke Ontwikkeling, afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu (DSO/ROM). In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met het secretariaat DSO/ROM op telefoonnummer (036) 548 41 93. Voor vragen over het ontwerpwijzigingsplan verwijzen wij u ook naar dit telefoonnummer.

De ingebrachte zienswijzen worden zo nodig in het vast te stellen wijzigingsplan verwerkt.

Het ontwerpwijzigingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1 en is digitaal in te zien op www.almere.nl

Naar boven