stcrt-2009-17613-001.png Bekendmaking voorbereidingsbesluit inpassingsplan Westfrisiaweg N23

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7, lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten bij besluit van 16 november 2009 hebben verklaard dat er een inpassingsplan wordt voorbereid voor de opwaardering van de N23 Westfrisiaweg.

Met het voorbereidingsbesluit wil de provincie Noord-Holland voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van de beoogde bestemmingen. In verband daarmee zijn voor het gebied een aanlegvergunningstelsel en een verbodsbepaling opgenomen voor wijziging van bestaand feitelijk gebruik van gronden en opstallen.

Verder is er bepaald dat de provincie beoordeelt of de aanhoudingsplicht van bouw- en aanlegvergunning kan worden doorbroken, waarna de gemeenten de aanvragen verder kunnen afhandelen.

Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 17 november 2009. Het besluit en de kaart die daar onderdeel van uitmaakt, ligt vanaf 17 november 2009 ter inzage in de bibliotheken en de gemeentehuizen van Heerhugowaard, Koggenland, Hoorn, Medemblik, Wervershoof, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen, en in het provinciehuis van Noord-Holland te Haarlem. In de bibliotheken kunnen de stukken tijdens de openingstijden worden ingezien, in de gemeentehuizen kan dat tijdens de kantooruren. Voor het provinciehuis geldt dat de stukken na afspraak kunnen worden ingezien (zie daarvoor onderstaand telefoonnummer).

Vanaf 17 november 2009 is het besluit tevens elektronisch te raadplegen op de internetsite van de provincie Noord-Holland: www.noord-holland.nl, onder Terinzageleggingen, Bekendmakingen, Wet ruimtelijke ordening. Het is niet mogelijk een inspraakreactie te geven, bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen dit besluit.

Als u nadere informatie over de stukken wenst, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Holland, Projectbureau Westfrisiaweg, Maelsonstraat 28, 1624 NP Hoorn, telefoon 023-514 3542.

Naar boven