Besluit machtiging en ondermandaat opstellen en uitreiken bestuurlijke waarschuwing gebiedsontzegging Rotterdam

9 november 2009

De korpschef van de politieregio Rotterdam-Rijnmond,

Gezien het machtigingsbesluit van de burgemeester van Rotterdam d.d. 20 januari 2006 (kenmerk 05BSD15175), waarbij de korpschef gemachtigd wordt tot het opstellen en uitreiken van bestuurlijke waarschuwingen op grond van artikel 2.10.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam en de gebruiksinstructie ‘Gebiedsontzeggingen artikel 2.10.1 van de APV Rotterdam’ d.d. 1 februari 2006;

Het nieuwe Besluit mandaat, volmacht en machtiging 2009 (MVMR 2009);

Gelezen de in het machtigingsbesluit neergelegde toestemming van de burgemeester om voornoemde bevoegdheden op te dragen aan andere functionarissen van de politieregio RotterdamRijnmond;

Overwegende dat het, ter bevordering van een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering, gewenst is de genoemde bevoegdheden van de burgmeester via machtiging op te dragen aan de onder verantwoordelijkheid van de districtschefs werkzame executieve politieambtenaren in de rang van politiesurveillant en hoger, zomede de aspirant;

Wederom overwegende dat tengevolge de inwerkingtreding van het MVMR 2009 het Besluit ondermandaat opstellen en uitreiken bestuurlijke waarschuwing gebiedsontzegging Rotterdam 2006 en alle overige ondermandaten van vóór juni 2009, komen te vervallen;

Gelet op het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2009 en afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

Vast te stellen het navolgende ondermandaat:

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

1. APV:

de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Rotterdam.

2. burgemeester:

burgemeester van Rotterdam.

3. districten:

de districten Waterweg-Noord, Rotterdam-West, Centrum, Noord, Oost, Feijenoord-Ridderster en Zuid, voor zover zij geheel of gedeeltelijk binnen het grondgebied van de gemeente Rotterdam zijn gelegen.

4. korpschef:

de korpschef als bedoeld in artikel 25, eerste lid, van de Politiewet 1993, in casu de korpschef van de politieregio Rotterdam-Rijnmond.

5. executieve politieambtenaren:

de ambtenaren, aangesteld voor de uitvoering van de politietaak als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b en c, van het Besluit algemene rechtspositie politie, een en ander voor zover zij dienst doen in districten als bedoeld in dit besluit.

6. machtigingsbesluit:

het machtigingsbesluit burgemeester maken en uitreiken bestuurlijke waarschuwing gebiedsontzegging Rotterdam, vastgesteld door de burgemeester van de gemeente Rotterdam d.d. 9 juni 2009 (Gemeenteblad 2009/68)

7. gebruiksinstructie:

de bij het machtigingsbesluit gevoegde gebruiksinstructie ‘Gebiedsontzeggingen artikel 2.10.1 van de APV Rotterdam’ d.d. 1 februari 2006.

Artikel 2 Omvang machtiging

Krachtens machtiging van de korpschef, zijn de executieve politieambtenaren bij de districten bevoegd tot het, namens de burgemeester, maken en uitreiken van bestuurlijke waarschuwingen op grond van artikel 2.10.1 APV en de gebruiksinstructie.

Artikel 3 Instructies

  • 1. De bestuurlijke waarschuwing dient de volgende ondertekening te bevatten:

    ‘de burgemeester van Rotterdam, namens deze, de korpschef van de politieregio Rotterdam-Rijnmond, voor deze, <rang> van de politie Rotterdam-Rijnmond <naam>.

  • 2. Bij de uitoefening van de in deze machtiging genoemde bevoegdheden nemen de executieve politieambtenaren de bij het machtigingsbesluit gevoegde gebruiksinstructie in acht.

  • 3. De korpschef kan met het oog op de uitoefening van de machtiging aanvullende instructies geven.

Artikel 4 Informatie

  • 1. De korpschef en de districtschefs van de betrokken districten bepalen in onderling overleg op welke wijze en in welke gevallen de korpschef wordt geïnformeerd over de uitoefening van de door hem gemachtigde bevoegdheden.

  • 2. Het voorgaande lid laat het bepaalde in de gebruiksinstructie ter zake van het informeren van de burgemeester via de viermaandsrapportage onverlet.

Artikel 5 Bekendmaking

Dit besluit wordt bekendgemaakt via publicatie in de Staatscourant. Tevens zal dit besluit ter inzage liggen in de mediatheek aan het hoofdbureau van politie te Rotterdam.

Artikel 6 Inwerkingtreding / terugwerkende kracht

Dit besluit treedt in werking op 13 november 2009.

Artikel 7 Citeertitel

Dit besluit kan worden aangehaald als ‘Ondermandaat opstellen en uitreiken bestuurlijke waarschuwing gebiedsontzegging Rotterdam’.

Aldus vastgesteld op9 november 2009

De korpschef van de politieregio Rotterdam-Rijnmond,

A.J. Meijboom.

Naar boven