stcrt-2009-17362-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, tweede partiële herziening’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waalre maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, tweede partiële herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Deze tweede partiële herziening regelt, vooruitlopend op een algehele herziening, de volgende drie aspecten. Ten eerste reparatie op onderdelen van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied. (Dreefstraat 51, 53 en 55, Dommelseweg 4, Onze Lieve Vrouwedijk 49 en Smeleweg ongenummerd; kadastraal bekend gemeente Waalre, sectie C, nummer 998).

Ten tweede de doorwerking van enkele beleidsaspecten uit het Reconstructieplan Boven-Dommel en ten derde enige ambtshalve wijzigingen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, tweede partiële herziening’ De wijzigingen ten aanzien van de verbeelding hebben betrekking op het perceel Dreefstraat 53, Onze Lieve Vrouwedijk 49 en Smeleweg ongenummerd(kadastraal bekend Gemeente Waalre, sectie C, nummer 998). Voor de volledige wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van Wijzigingen.

De Provincie Noord-Brabant heeft op 27 oktober 2009 een reactieve aanwijzing gegeven. Dit aanwijzingsbesluit heeft betrekking op het perceel Dreefstraat 53 en Smeleweg ongenummerd (kadastraal bekend Gemeente Waalre, sectie C, nummer 998).

Het besluit van de gemeenteraad, het gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het aanwijzingsbesluit liggen vanaf 19 november 2009 tot en met 30 december 2009 voor iedereen ter inzage bij de receptie op het gemeentehuis van Waalre (Koningin Julianalaan 19 te Waalre). Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, www.waalre.nl, vervolgens klikken op ‘actueel’ en daarna op ‘nieuwsberichten’.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht en waartegen geen aanwijzingsbesluit is genomen.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan door belanghebbenden rechtstreeks beroep worden ingesteld tegen het provinciale aanwijzingsbesluit.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden.

Het besluit tot vaststelling treedt (met uitzondering van de onderdelen genoemd in het aanwijzingsbesluit), in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn, tenzij gedurende bovengenoemde termijn naast het indienen van een beroep bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan. Als dat het geval is, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het aanwijzingsbesluit treedt op het moment van bekendmaking in werking. Belanghebbenden hebben tevens de mogelijkheid om een gedurende bovengenoemde termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven