Bekendmaking uitvoeringsbesluiten voor het wegaanpassingsbesluit Plusstrook A12 Woerden–Gouda

De minister van Verkeer en Waterstaat maakt het volgende bekend.

In oktober 2009 is het wegaanpassingsbesluit Plusstrook A12 Woerden–Gouda vastgesteld. Dit wegaanpassingsbesluit is op 21 oktober 2009 bekendgemaakt in de Staatscourant en ter inzage gelegd. Inmiddels zijn ook de voor het wegaanpassingsbesluit benodigde uitvoeringsbesluiten vastgesteld. Van 11 november tot en met 23 december 2009 liggen ook de uitvoeringsbesluiten ter inzage op dezelfde locaties als het wegaanpassingsbesluit. Tot en met 23 december kunnen belanghebbenden tegen zowel het wegaanpassingsbesluit als de bijbehorende uitvoeringsbesluiten op grond van de Spoedwet wegverbreding (zoals gewijzigd bij de Wet versnelling besluitvorming wegprojecten) en de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen.

stcrt-2009-17048-001.png

Achtergrond

Op de A12 tussen Utrecht en Den Haag treden vrijwel dagelijks files op: in de ochtend vooral tussen Gouda en het knooppunt Gouwe; in de avond bij de rijbaanversmalling bij Woerden. Dit vormt de directe aanleiding om op het wegvak Woerden–knooppunt Gouwe op de noordelijke rijbaan van km 45,0 tot km 27,0 een plusstrook te realiseren. Een plusstrook is een extra rijstrook aan de linkerkant van de rijbaan die in drukke uren (met name in de spits) wordt geopend. In het kader van het project wordt in de middenberm extra wegverharding aangebracht, worden geluidsschermen geplaatst en faunapassages gerealiseerd.

Uitvoeringsbesluiten

Ter uitvoering van het wegaanpassingsbesluit zijn de volgende uitvoeringsbesluiten vastgesteld:

  • Verkeersbesluit (ministerie van Verkeer en Waterstaat);

  • Bouwvergunning (gemeente Reeuwijk);

  • Bouwvergunning (gemeente Waddinxveen);

  • Sloopvergunning (gemeente Reeuwijk).

Waar kunt u het wegaanpassingsbesluit en de uitvoeringsbesluiten inzien?

Het wegaanpassingsbesluit Plusstrook A12 Woerden–Gouda en de bijbehorende uitvoeringsbesluiten liggen tot en met 23 december 2009 gedurende de reguliere openingstijden ter inzage op de volgende locaties:

  • de gemeentehuizen van Bodegraven, Gouda, Montfoort, Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden;

  • het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag;

  • het provinciehuis van Utrecht in Utrecht;

  • het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat, dienst Zuid-Holland in Rotterdam;

  • het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat, dienst Utrecht in Utrecht;

  • het kantoor van Wegendistrict Utrecht in Utrecht;

  • het hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden in Houten;

  • het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag;

  • het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag.

Hoe kunt u beroep instellen?

Op grond van de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die hun zienswijze al bij het ontwerpwegaanpassingsbesluit naar voren hebben gebracht, beroep instellen tegen het wegaanpassingsbesluit en/of de uitvoeringsbesluiten. Dit kan tot en met 23 december 2009 bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren is dit vastgesteld op € 150,– en voor niet-natuurlijke personen op € 297,–. Over de wijze waarop en binnen welke termijn u dit dient te betalen, krijgt u, na indiening van het beroep, bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nadere informatie

Voor het aanvragen van een exemplaar van het wegaanpassingsbesluit en de uitvoeringsbesluiten of het verkrijgen van nadere informatie over de inhoud van het project, kunt u contact opnemen met de heer M. Bonnema van Rijkswaterstaat, dienst Zuid-Holland, telefoon 010 402 65 45.

U kunt het wegaanpassingsbesluit ook inzien op internet: www.centrumpp.nl.

Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 87 71.

Het Centrum Publieksparticipatie was voorheen het Inspraakpunt, zie: www.centrumpp.nl.

Spoedaanpak wegen

De Plusstrook A12 Woerden–Gouda is onderdeel van de Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Bij deze dertig projecten gaat nog voor mei 2011 de schop de grond in. Tien projecten worden voor die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van een snelweg met één rijstrook of met een spitsstrook. Doel is een land waarin het goed wonen en werken is; een land waarin mensen vlot kunnen bewegen en veilig kunnen leven.

Naar boven