Aankondiging onteigening, ex artikel 80 Onteigeningswet

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwerkerk aan den IJssel maakt bekend dat met ingang van donderdag 5 november 2009 conform de in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht geregelde procedure gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpraadsbesluit tot onteigening met bijlagen, houdende vaststelling van een onteigeningsplan voor de onteigening van gronden, gelegen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Sportpark Kleine Vink 2009’ (vastgesteld door de gemeenteraad op 27 oktober 2009).

Het ontwerpraadsbesluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het onteigeningsplan heeft betrekking op onroerende zaken die zijn gelegen in het plangebied van het sportpark Kleine Vink, gelegen in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, aan de noordkant van de bebouwde kom. Aan de zuidoostzijde wordt het plangebied globaal begrensd door de Hoofdweg Noord, aan de noordoostzijde door een watergang, aan de noordwestzijde door de Rijksweg A20 en aan de zuidwestzijde door de Laan van Avant-Garde.

De onteigening geschiedt ten name van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, ter realisering van het bestemmingsplan ‘Sportpark Kleine Vink 2009’ van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, waarin de te onteigenen percelen en perceelsgedeelten zijn bestemd voor de bestemmingen Gemengd, Groen, Verkeer, Water, Leiding-Drinkwater en Waterstaat.

Gedurende de termijn dat het ontwerpraadsbesluit tot onteigening met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het ontwerpraadsbesluit kenbaar maken. Wanneer u uw zienswijze schriftelijk kenbaar wilt maken, dient u de brief te richten aan de raad van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, Raadhuisplein 1, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel. Mondeling kunt u uw zienswijze indienen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt met de heer P. Persoon, tel. (0180) 33 03 71.

De gemeente zal daarbij zorg dragen voor een schriftelijke verslaglegging van uw zienswijze.

Naar boven