stcrt-2009-16475-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Holwierde – Woningbouwlocatie Hendericoterrein-Zuid (1e fase)’

De gemeenteraad heeft bij besluit van 22 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Holwierde – Woningbouwlocatie Hendericoterrein-Zuid (1e fase)’ opnieuw vastgesteld.

Dit is nodig omdat het vorige bestemmingsplan voor deze locatie niet de goedkeuringsprocedure heeft doorlopen. In plaats daarvan is Gedeputeerde Staten destijds om een bevoegdheidsverklaring gevraagd. Deze verklaring is verleend voor alleen de eerste fase waarin 27 woningen zijn voorzien. Met deze verklaring was het mogelijk om via zelfstandige projectprocedures (ex artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening) bouwvergunningen te verlenen.

Inmiddels is op deze wijze voor achttien twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning een bouwvergunning afgegeven.

Sinds 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening van kracht. Onder deze Wet is het niet meer mogelijk om zelfstandige projectprocedures te doorlopen. Om nu te voorkomen dat voor de 8 resterende kavels aparte bestemmingsplannen moeten worden opgesteld en om er voor te zorgen dat een goed toetsingskader blijft bestaan voor de eerste fase van het plan, is het noodzakelijk het bestemmingsplan opnieuw vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Holwierde – Woningbouwlocatie Hendericoterrein-Zuid’ bevat alleen de (goedgekeurde) eerste fase van het plan. De gronden van de zes woon/werk locaties en de negen vrijstaande woningen worden meegenomen in het te actualiseren bestemmingsplan voor de gehele kern Holwierde-Nansum.

Het besluit van de gemeenteraad en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 5 november 2009 t/m 16 december 2009 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (te bevragen bij de Centrale Balie), alsmede in de Openbare Bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Tevens is het bestemmingsplan in te zien op de website van de gemeente (www.delfzijl.nl).

Omdat tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren zijn gebracht en het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd is vastgesteld kan gedurende de termijn van ter inzage ligging tegen het besluit van de gemeenteraad uitsluitend beroep worden ingesteld door:

een belanghebbende die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het raadsbesluit wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Delfzijl, 4 november 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl,

E.A. Groot,

burgemeester.

K.J. Havinga,

secretaris.

Naar boven