stcrt-2009-16251-001.png Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en Plan-M.E.R. LOG Graspeel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan LOG Graspeel met ingang van 30 oktober 2009, gedurende 6 weken ter inzage ligt. Tevens maken zij op grond van artikel 7.26a van de Wet milieubeheer bekend dat gedurende deze termijn het plan-m.e.r. LOG Graspeel ter inzage ligt. Bij beide plannen gaat het om een gewijzigde en aangevulde versie ten opzichte van het in januari 2009 in procedure gebrachte ontwerp. De beide plannen liggen tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, balie ruimtelijke ontwikkeling, Kerkstraat 1, 5451 BM in Mill.

De plannen worden tevens digitaal beschikbaar gesteld via de website www.gemeente-mill.nl.

In het Reconstructieplan Peel en Maas is een deel van het gebied de Graspeel, gelegen op de grens van de gemeenten Landerd en Mill en Sint Hubert, aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied (LOG). Voor dit gebied geldt dat er ruime mogelijkheden moeten zijn voor de intensieve veehouderij. Het ontwerpbestemmingsplan maakt deze ontwikkelingen juridisch mogelijk. Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft wordt globaal begrensd door de Zeelandseweg aan de noordzijde, Broekstraat aan de oostzijde, Udensedijk aan de zuidzijde en de watergang Graspeelloop aan de westzijde.

Omdat zich in het LOG intensieve veehouderijen kunnen vestigen die m.e.r.-plichtig of m.e.r.-beoordelingsplichtig zijn, moet hiervoor tevens een plan-m.e.r. worden opgesteld. Met deze plan-m.e.r. worden de (milieu)gevolgen vanuit het LOG in een vroeg stadium inzichtelijk gemaakt.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk zijn zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en plan-m.e.r. naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert, postbus 39, 5450 AA Mill. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0485-460300.

Mill, 28 oktober 2009

Naar boven