stcrt-2009-16155-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Korte Heide 15, logiesgebouw’ art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Op Korte Heide 15 in Maasbree is een akkerbouwbedrijf aanwezig dat voor zijn bedrijfsvoering in piekperioden afhankelijk is van tijdelijke werknemers. Deze werknemers slapen nu op een camping in de buurt. Om hun situatie te verbeteren en om kostenefficiënter te werk te gaan, heeft de betrokken agrariër het initiatief opgevat om één van de voormalige stallen om te bouwen tot een logiesgebouw. Dit gebouw zal voorzien in de tijdelijke woonbehoefte van de werknemers van het eigen bedrijf.

Het initiatief past binnen de gemeentelijke en provinciale beleidsregels aangaande de huisvesting van tijdelijke werknemers op agrarische bedrijven.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat ten behoeve van bovenstaande ontwikkeling het bestemmingsplan ‘Korte Heide 15, logiesgebouw’ op 20 oktober 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, afdeling Publiekszaken/team Omgeving, met ingang van donderdag 29 oktober 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage tijdens kantooruren van 9.00 tot 12.00 uur en ’s middags na (telefonische) afspraak.

Op basis van artikel 8.2, eerste lid onder a Wro kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In het beroepschrift dient u in ieder geval te vermelden uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van de beslissing waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep maakt. Het beroepschrift moet ondertekend worden.

Tevens bestaat de mogelijkheid, indien u een spoedeisend belang heeft, een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Informatie hierover kan verkregen worden bij de Raad van State, tel. (070) 4264426.

Naar boven