stcrt-2009-15851-001.png Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Dongeoever-Amerkant’

Ter inzage van vrijdag 23 oktober 2009 tot en met donderdag 3 december 2009.

Het college van burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2009 het  bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Dongeoever-Amerkant’ (3e herziening) heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend raadsbesluit, van vrijdag 23 oktober 2009 tot en met donderdag 3 december 2009 voor eenieder ter inzage ligt. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van de scheepswef aan de rivier de Donge in Geertruidenberg. De herziening wordt ingegeven door een niet doelmatige gebruiksbeperking voor de nabijgelegen scheepswerf.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt gedurende de genoemde termijn voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer Openingstijden: op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 13 uur, en op woensdag 14 tot 20 uur. Na 16 uur kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 0162-579661. Daarnaast is het bestemmingsplan met bijlagen digitaal te raadplegen.

Digitaal bestemmingsplan

Vanaf 1 juli 2009 mogen en vanaf 1 januari 2010 moeten alle overheden hun ruimtelijke plannen digitaal maken, gebruiken en beschikbaar maken. Dit moet op grond van de Wet ruimtelijke ordening. Digitale plannen maken het makkelijker om actuele en betrouwbare ruimtelijke informatie te verstrekken. Een digitaal plan moet aan verschillende eisen voldoen die zijn beschreven in een Pakket Standaarden. Dit pakket bevat de Standaard vergelijkbare bestemmingsplannen. Dit is een afsprakenset over kleuren, bestemmingen en de structuur van de voorschriften. Met deze set gaat landelijk worden gewerkt. Als straks alle bestemmingsplannen digitaal zijn, zien ze er in heel Nederland hetzelfde uit. Hiermee wordt het voor burgers, bedrijven en overheden gemakkelijker om bestemmingsplannen te raadplegen.

Bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Dongeoever-Amerkant’ is digitaal te raadplegen, via de website www.geertruidenberg.nl. Het bestemmingsplan voldoet aan de landelijke standaarden. De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. Het vastgestelde bestemmingsplan is daar ook in de analoge versie te downloaden.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door eenieder, die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmings-plan kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de mevrouw J.M. Smet, gemeente Geertruidenberg. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0162-579661.

Naar boven