stcrt-2009-15701-001.png Kennisgeving Vaststelling van het Provinciaal Milieubeleidsplan Noord-Holland 2009–2013

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben op 28 september 2009 het Provinciaal Milieubeleidsplan vastgesteld.

Het Milieubeleidsplan geeft op het gebied van milieudoelstellingen richting aan de provinciale beslissingen voor de eerstkomende vier jaar. Het plan kent twee overall strategische doelstellingen; het voorkomen van schade aan mens, plant en dier en het stimuleren van duurzame ontwikkeling.

Milieuonderwerpen die maatschappelijk als belangrijk worden gezien staan centraal. Het gaat daarbij om 8 thema’s, te weten: Afval, Bodem, Externe Veiligheid, Geluid, Geur, Lucht, Licht & Donkerte en Klimaat & Energie. Daarnaast wordt ingegaan op de rol van milieu in integrale gebiedsontwikkeling.

De komende 4 jaar wordt gewerkt aan de uitvoering van dit Provinciaal Milieubeleidsplan. Het gaat daarbij om activiteiten op de genoemde thema’s die voortkomen uit provinciaal beleid, wetgeving, besluiten en convenanten.

Het Provinciale Milieubeleidsplan 2009–2013 zal in gedrukte versie medio november 2009 beschikbaar zijn. Vanaf medio november 2009 is het te vinden op de internetpagina van de provincie Noord-Holland (www.noord-holland.nl).

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

  • mevrouw Y.E. Koot (koote@noord-holland.nl)

  • mevrouw M. Solkamans (solkamansm@noord-holland.nl)

Een papieren exemplaar van het Provinciaal Milieubeleidsplan 2009–2013 kunt u vanaf medio november bestellen bij het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoon 023 5144300.

Naar boven