Bekendmaking wegaanpassingsbesluit A12 Utrecht–Maarsbergen

stcrt-2009-15526-001.png

De minister van Verkeer en Waterstaat maakt het volgende bekend.

De besluitvorming rond de A12 Utrecht–Maarsbergen is in een nieuwe fase beland. In september 2009 heeft de minister van Verkeer en Waterstaat het wegaanpassingsbesluit A12 Utrecht–Maarsbergen vastgesteld. Het wegaanpassingsbesluit ligt vanaf vrijdag 16 oktober 2009 ter inzage.

Het wegaanpassingsbesluit

Het wegaanpassingsbesluit bevat een beschrijving van het project, een beschrijving van de gevolgen van het project en geografische kaarten waarop het project is aangeduid.

Waar kunt u het wegaanpassingsbesluit inzien?

Het wegaanpassingsbesluit A12 Utrecht–Maarsbergen ligt vanaf 16 oktober 2009 gedurende de reguliere openingstijden ter inzage op de volgende locaties:

  • de gemeentehuizen van Utrecht, Bunnik, Zeist en Utrechtse Heuvelrug;

  • het provinciehuis van Utrecht te Utrecht;

  • vestiging Westraven van Rijkswaterstaat Utrecht te Utrecht;

  • de bibliotheken van Maarn/Maarsbergen en Driebergen Rijsenburg;

  • het Waterschap Vallei & Eem te Leusden;

  • het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te Den Haag;

  • het ministerie van Verkeer en Waterstaat te Den Haag.

Informatiebijeenkomst

Rijkswaterstaat organiseert drie informatiebijeenkomsten, in Bunnik, Driebergen en Maarn.

Tijdens de bijeenkomsten zijn medewerkers van Rijkswaterstaat tussen 16.30 uur en 21.00 uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Het is niet meer mogelijk om in te spreken op het wegaanpassingsbesluit en de uitvoeringsbesluiten. Wel is er een beroepsmogelijkheid.

Data

Locatie

Donderdag 29 oktober

Maarn, Cultureel Centrum De Twee Markten – Trompplein 5 (gecombineerd met de informatieavond van het ontwerp-tracébesluit A12 Maarsbergen–Veenendaal)

Woensdag 25 november

Bunnik, Locatie 78 – Burg. van der Weijerstraat 78

Donderdag 3 december

Driebergen, Nieuw Salem – De Lei 86

Beroep

Op dit moment kan nog geen beroep worden ingesteld tegen het wegaanpassingsbesluit.

Binnen zes weken na vandaag dienen de uitvoeringsbesluiten te worden genomen die voor de uitvoering van dit wegaanpassingsbesluit zijn vereist. Pas nadat deze uitvoeringsbesluiten bekend zijn gemaakt, start de beroepstermijn met betrekking tot zowel het wegaanpassingsbesluit als de uitvoeringsbesluiten.

Bij de bekendmaking van de uitvoeringsbesluiten zal aangegeven worden binnen welke termijn en op welke wijze belanghebbenden beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tot het einde van de beroepstermijn liggen zowel het wegaanpassingsbesluit als de uitvoeringsbesluiten ter inzage.

Nadere informatie

Voor het verkrijgen van nadere informatie over de inhoud van het project en voor het aanvragen van een exemplaar van het wegaanpassingsbesluit kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002 (gratis nummer).

U kunt het wegaanpassingsbesluit ook inzien op internet: www.centrumpp.nl.

Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070-456 87 71.

Het Centrum Publieksparticipatie was voorheen het Inspraakpunt, zie: www.centrumpp.nl.

Spoedaanpak wegen

De A12 Utrecht - Maarsbergen is onderdeel van de Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Bij deze dertig projecten gaat nog voor mei 2011 de schop de grond in.

Tien projecten worden voor die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van een snelweg met één rijstrook of met een spitsstrook. Doel is een land waarin het goed wonen en werken is; een land waarin mensen vlot kunnen bewegen en veilig kunnen leven.

Naar boven