Toets ontwerptracébesluit A12 Maarsbergen–Veenendaal

stcrt-2009-15501-001.png

De minister van Verkeer en Waterstaat en de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maken het volgende bekend.

Vanaf vrijdag 16 oktober 2009 ligt het ontwerptracébesluit A12 Maarsbergen–Veenendaal ter inzage. Dit project doorloopt een procedure overeenkomstig de Tracéwet (zoals gewijzigd bij de Wet versnelling besluitvorming wegprojecten) en de Algemene wet bestuursrecht.

Op grond daarvan kunt u in deze periode uw zienswijze op de inhoud van het ontwerptracébesluit kenbaar maken.

Het ontwerptracébesluit

Het ontwerptracébesluit bevat een beschrijving van het project, een beschrijving van de gevolgen van het project en geografische kaarten waarop het project is aangeduid.

De procedure

Voor de verbreding van een bestaande rijksweg moet op basis van de Tracéwet en de Algemene wet bestuursrecht een procedure worden doorlopen. Deze procedure is in 1997 begonnen met de Start-notitie A12 Utrecht–Veenendaal. In 2000 heeft de Trajectnota/het Milieueffectrapport A12 Utrecht–Veenendaal ter visie gelegen. Daarna heeft de minister van Verkeer en Waterstaat in overeenstemming met de minister van VROM in 2001 het standpunt bepaald.

In 2003 is het tracé A12 Utrecht–Maarsbergen opgenomen in de Spoedwet. Het tracédeel A12 Maarsbergen–Veenendaal volgt de tracéwetprocedure.

Op dit moment kunt u een zienswijze geven op het ontwerptracébesluit A12 Maarsbergen–Veenendaal. Deze periode loopt van 16 oktober tot en met 26 november 2009. Tegen het tracébesluit kan te zijner tijd beroep worden aangetekend bij de Raad van State door belanghebbenden die hun zienswijze al bij het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht.

Waar kunt u het ontwerptracébesluit inzien?

Het ontwerptracébesluit A12 Maarsbergen–Veenendaal ligt van 16 oktober tot en met 26 november 2009 tijdens de reguliere openingstijden ter inzage op de volgende locaties:

  • het provinciehuis van Utrecht te Utrecht;

  • de gemeentehuizen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Renswoude en Veenendaal;

  • de bibliotheek van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Maarn/Maarsbergen);

  • het kantoor van Waterschap Vallei & Eem te Leusden;

  • het kantoor van Rijkswaterstaat Utrecht (Westraven te Utrecht);

  • het ministerie van Verkeer en Waterstaat te Den Haag;

  • het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer te Den Haag;

  • het kantoor van Bestuur Regio Utrecht (BRU) te Utrecht.

Informatiebijeenkomst en notulist voor zienswijze

Rijkswaterstaat organiseert twee informatiebijeenkomsten, in Maarn en Veenendaal. Tijdens de bijeenkomsten zijn medewerkers van Rijkswaterstaat tussen 16.30 uur en 21.00 uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt tijdens de hele bijeenkomst uw mondelinge reactie op het ontwerptracébesluit geven bij een notulist.

Data

Locatie

Donderdag 29 oktober

Maarn, Cultureel Centrum De Twee Markten–Trompplein 5 (gecombineerd met de informatieavond van het wegaanpassingsbesluit Utrecht–Maarsbergen)

Maandag 2 november

Veenendaal, Gemeentehuis–Raadhuisplein 1

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

U kunt van 16 oktober tot en met 26 november 2009 uw zienswijze op het ontwerptracébesluit A12 Maarsbergen - Veenendaal schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Tot en met 26 november 2009 kunt u reageren via www.centrumpp.nl of een brief sturen naar:

Centrum Publieksparticipatie

A12 Maarsbergen–Veenendaal

Postbus 30316

2500 GH Den Haag

Uw mondelinge zienswijze kunt u geven tijdens de bovengenoemde bijeenkomsten op 29 oktober en 2 november bij een notulist.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Het Centrum Publieksparticipatie bundelt alle zienswijzen. De gebundelde zienswijzen kunt u vanaf 23 december 2009 downloaden via www.centrumpp.nl.

Mede op basis van de ingekomen zienswijzen stelt de minister van Verkeer en Waterstaat in overeenstemming met de minister van VROM het tracébesluit vast. In een beantwoordingsnota zal worden aangegeven hoe de zienswijzen op het ontwerptracébesluit A12 Maarsbergen–Veenendaal in de besluitvorming zijn meegewogen. Degenen die een zienswijze hebben ingebracht, worden hiervan op de hoogte gesteld.

Nadere informatie

Voor het verkrijgen van nadere informatie over de inhoud van het project en voor het aanvragen van een exemplaar van het ontwerptracébesluit kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002 (gratis nummer).

U kunt het ontwerptracébesluit ook inzien op internet: www.centrumpp.nl.

Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 87 71.

Het Centrum Publieksparticipatie was voorheen het Inspraakpunt, zie: www.centrumpp.nl.

Spoedaanpak wegen

De A12 Maarsbergen–Veenendaal is onderdeel van de Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Bij deze dertig projecten gaat nog voor mei 2011 de schop de grond in.

Tien projecten worden voor die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van een snelweg met één rijstrook of met een spitsstrook. Doel is een land waarin het goed wonen en werken is; een land waarin mensen vlot kunnen bewegen en veilig kunnen leven.

Naar boven