stcrt-2009-14241-001.png Kennisgeving ontwerpparaplubestemmingsplan tot herziening van de wijzigingsbevoegdheden

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp van het paraplubestemmingsplan tot herziening van de wijzigingsbevoegdheden van 25 september 2009 tot en met 5 november 2009 voor een ieder ter inzage zal liggen in:

  • het Stadhuis, Amstel 1, Voorlichtingsloket (Burgerzaken), geopend maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur;

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, de ‘Zuiderkerk’, Zuiderkerkhof 72, geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Het ontwerp van het paraplubestemmingsplan tot herziening van de wijzigingsbevoegdheden kunt u van 25 september 2009 tot en met 5 november 2009 raadplegen op www.centrum.amsterdam.nl

De aanleiding voor het paraplubestemmingsplan is de invoering van de Wet ruimtelijke ordening per 1 juli 2008. In een aantal oudere bestemmingsplannen is de bevoegdheid om bestemmingen te wijzigen ten behoeve van hotels en parkeren toegekend aan de stadsdeelraad. Door vaststelling van het paraplubestemmingsplan wordt deze bevoegdheid om wijzigingsplannen vast te stellen toegekend aan het dagelijks bestuur. Beleidsmatig verandert er daardoor niets aan de inhoud van de bestemmingsplannen. De voorwaarden waaronder de stadsdeelraad aanvankelijk van de wijzigingsbevoegdheden gebruik kon maken, blijven voor het dagelijks bestuur namelijk ongewijzigd. Met de vaststelling van het paraplubestemmingsplan wordt voorkomen dat uit een aantal bestemmingsplannen een deel van de flexibiliteit verdwijnt.

Het ontwerp van het paraplubestemmingsplan bestaat uit planregels en gaat vergezeld van een toelichting en een plankaart.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan de deelraad van stadsdeel Centrum. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het stadsdeel Centrum, sector Bouwen en Wonen, afdeling Ruimtelijk Beleid, t.a.v. dhr. A. Peters, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 552 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 24 september 2009

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum,

de secretaris,

A. Eurelings.

De voorzitter van het dagelijks bestuur,

E. Iping.

Naar boven