stcrt-2009-14159-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Isala Klinieken – Locatie Sophia’, Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Isala klinieken – Locatie Sophia’ met ingang van 24 september 2009 gedurende zes weken tot en met 4 november 2009 in het stadhuis (informatiecentrum, Grote Kerkplein 15) voor een ieder ter inzage ligt. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal in te zien en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Tenslotte maken wij u erop attent dat er een inloopbijeenkomst wordt georganiseerd op 7 oktober 2009 tussen 17.00 en 19.00 uur in het wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10B, 8023 TP Zwolle. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u het bestemmingsplan aldaar inzien en eventuele vragen stellen aan de aanwezigen. Indien u dat wenst kunt u van de gelegenheid gebruik maken om mondeling uw zienswijze kenbaar te maken. Omdat de bouw van het ziekenhuis eerdaags een aanvang neemt, zullen eveneens stukken inzake de bouwplannen voorhanden zijn, waarover u vragen kunt stellen.

Het informatiecentrum in het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal als volgt begrensd.

Aan de oostzijde door de Dokter van Thienenweg; in het zuiden door de Dokter van Spanjaardweg en de locatie van het asielzoekerscentrum en de verslavingskliniek van de Zwolse Poort; in het westen door de groenzone aan de achterzijde van de woningen aan het Herenpark, de Zuidbroeklaan, de groenzone aan de achterzijde van de woningen aan de Boutensstraat die doorloopt als groene begeleidingszone langs de Ceintuurbaan en de Tesselschadestraat; aan de noordzijde door de groenzone langs de Tesselschadestraat, ene stukje van de Ceintuurbaan en de Dokter van Heesweg.

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot het oprichten van één ziekenhuislocatie, waarbij het Sophiaziekenhuis en ziekenhuis De Weezenlanden worden samengevoegd. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in de mogelijkheid infrastructurele voorzieningen te kunnen realiseren ter verbetering van de doorstroming van het verkeer op de Ceintuurbaan en ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Afdeling Stad en Landschap,postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dan kunt u dat doen tijdens de inloopbijeenkomst op 7 oktober a.s., zoals in bovenstaande advertentie aangegeven. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om vóór 28 oktober 2009 een afspraak te maken met P.J.E. van den Broek-Bredewold (tel. 038–4982362) in verband met het indienen van mondelinge zienswijzen. Zij is in beginsel op maandag, donderdag en vrijdag aanwezig.

Zwolle, 23 september 2009

Naar boven