stcrt-2009-14085-001.png Besluit beoordeling m.e.r.-plicht Maatschap Hilhorst-Bouwhuis te Soest

Maatschap Hilhorst-Bouwhuis te Soest is van plan de varkenshouderij gelegen aan het Weerdingererfscheidenveen 15 in Nieuw Weerdinge uit te breiden. De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op een uitbreiding met 3000 plaatsen voor vleesvarkens en 2516 plaatsen voor gespeende biggen. Op grond van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 dient bij een activiteit van een dergelijke omvang door het bevoegd gezag beoordeeld te worden of gezien de kenmerken van de activiteit, de plaats waar de activiteit wordt verricht en de kenmerken van de gevolgen van de activiteit een milieu-effectrapport gemaakt moet worden met het oog op de aan te vragen vergunning(-en).

Het college van burgemeester en wethouders van Emmen heeft na een beoordeling van de aangeleverde gegevens besloten dat geen sprake is van een activiteit, waarvoor vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben een milieu-effectrapport moet worden gemaakt.

Het beoordelingsbesluit wordt aangemerkt als een beslissing ter voorbereiding op een ander besluit. Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen het beoordelingsbesluit geen bezwaar/beroep mogelijk tenzij een belanghebbende door het beoordelingsbesluit rechtstreeks in haar belang wordt getroffen.

Bezwaren

Tegen dit besluit kan gedurende zes weken na de dag van bekendmaking (18 september 2009) bezwaar worden ingediend door belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 30001, 7800 RA Emmen.

Dit bezwaarschrift moet in ieder geval bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Het niet vermelden van bovenstaande gegevens kan ertoe leiden, dat de indiener in zijn bezwaarschrift niet ontvankelijk wordt verklaard. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht.

Schorsing

Om de werking van dit besluit te schorsen, kan een belanghebbende een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit verzoek moet worden ingediend binnen zes weken na de dag van bekendmaking (18 september 2009) van dit besluit. Hiervoor is griffierecht verschuldigd:

  • € 150 indien door een natuurlijk persoon ingesteld;

  • € 297 indien anders dan door een natuurlijk persoon ingesteld.

Het niet betalen van het griffierecht leidt tot het niet-ontvankelijk verklaren van het verzoek.

Stukken inzien

Ontheffingen, meldingen, (ontwerp-)beschikkingen/vergunningen en bijbehorende stukken kunt u (gedurende de gehele procedure) inzien op het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen. Daar kunt u ook terecht voor alle informatie.

Bij (ontwerp-) beschikkingen/vergunningen kunnen de stukken op verzoek gedurende de zienswijze-/beroepstermijn buiten kantooruren ingezien worden.

Naar boven