stcrt-2009-13547-001.png Bestemmingsplan ‘Ovezande, gedeelte Plataanweg noord-west’ te Ovezande

Burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele maken bekend dat gedeputeerde staten van Zeeland op 3 september 2009, onder nr. 09029457/103/20 het door de gemeenteraad op 5 februari 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Ovezande, gedeelte Plataanweg noord-west’ hebben goedgekeurd.

Ter visielegging

Het besluit omtrent goedkeuring en het bestemmingsplan ‘Ovezande, gedeelte Plataanweg noord-west’ liggen in de periode van 16 september 2009 tot en met 27 oktober 2009 in het gemeentehuis, Stenevate 10, Heinkenszand voor een ieder ter inzage. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur.

Het goedkeuringsbesluit, de bestemmingsplankaart, de toelichting en de voorschriften van het bestemmingsplan zijn ook te raadplegen via www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Ovezande, gedeelte Plataanweg noord-west’ heeft betrekking op de locatie gelegen tussen de Hoofdstraat, de Plataanweg en de Groenedijk. Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling voor de realisering van circa 45 grondgebonden woningen van diverse typen.

Het plan zal ontsloten worden via de Plataanweg en via de Hoofdstraat.

Naast een juridisch-planologisch kader voor de realisatie van nieuwbouwwoningen, is in het bestemmingsplan ook een juridische regeling opgenomen voor de bestaande woningen en gebouwen gelegen aan de Hoofdstraat nrs. 79 t/m 99, de Plataanweg nrs. 3 t/m 17b en de Groenedijk nrs. 6 t/m 16.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bedenkingen overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening naar voren heeft gebracht.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit van gedeputeerde staten omtrent goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heinkenszand, 15 september 2009

Naar boven