Kennisgeving Wet Milieubeheer/wet verontreiniging oppervlaktewateren

Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn deze advertentie te lezen.

Vergunningen

De Havendienst van de gemeente Den Helder wil een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor haar inrichting Onderzeedienstkade en Multipurposekade gelegen aan Het Nieuwe Diep 0 (ongenummerd) te Den Helder, ten behoeve van de volgende veranderingen:

  • het uitbreiden van de omvang van de overslag van (gevaarlijke) afvalstoffen;

  • het wijzigen van de locatie van de drinkwaterbuffer-/hydrofoorinstallatie;

  • het aanpassen van de inrichtingsgrens vanwege deze wijziging.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben deze vergunning bij besluit van 14 juli 2009 verleend. Er zijn zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp gewijzigd.

Vanuit de inrichting zal afvalwater op het oppervlaktewater van het Nieuwe Diep worden geloosd. Hiervoor is een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren nodig. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, voor deze de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Noord-Holland, heeft deze vergunning bij besluit van 31 juli 2009 verleend. Er zijn zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

U kunt de vergunningen inzien

De vergunningen en alle bijbehorende stukken kunnen van 14 augustus tot 26 september 2009 worden ingezien:

  • bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, afdeling WSV, kantoorgebouw ‘Schonenvaert’, Toekanweg 7 te Haarlem.

  • bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Den Helder, Drs. F. Bijlweg 20 te Den Helder op:

    maandag t/m woensdag van 08.00 tot 17.00 uur;

    donderdag van 08.00 tot 19.30 uur;

    vrijdag van 08.00 tot 15.00 uur.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J.M. van der Putte (0800-9986734). Voor informatie over de vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren kunt u contact opnemen met mevrouw C. Alderliesten (023-5301551).

Beroep

Tegen de vergunning(en) kan door belanghebbenden, die tijdens de voorbereiding van de besluiten hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, tot 26 september 2009 schriftelijk beroep worden ingesteld. Is tijdens de voorbereiding geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen, dan zal moeten worden aangetoond dat dit de belanghebbende in redelijkheid niet verwijtbaar is. Als beroep wordt ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening worden verzocht. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag (tel. 070-4264426). Het verzoekschrift moet aan de voorzitter van de afdeling worden gericht.

Naar boven