stcrt-2009-12062-001.png Vaststelling bestemmingsplan Rode Waterparel

Het college van Moordrecht maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Moordrecht het bestemmingsplan Rode Waterparel gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 14 augustus 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt bij het secretariaat van de afdeling Bouwzaken in het gemeentehuis, Westeinde 1 te Moordrecht.

Tevens is het vastgestelde bestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.moordrecht.nl.

Per abuis zijn het bestemmingsplan, het exploitatieplan en de PlanMER reeds gepubliceerd in het Kanaal en de Staatscourant op 22 juli 2009. Hierbij is voorbijgegaan aan het feit dat samen met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel een intergemeentelijk exploitatieplan is opgesteld. Dit betekent dat de bekendmaking tegelijkertijd met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel moest plaatsvinden (artikel 6.12, lid 5 van de Wro). Een beroepschrift dat reeds is ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op basis van de eerdere publicatie wordt meegenomen in de gewijzigde procedure. U hoeft in dit geval niet opnieuw een beroepschrift in te dienen.

Bestemmingsplan Rode Waterparel

Het plangebied van het deelplan Rode Waterparel bedraagt circa 240 ha en is gelegen boven de A20 en wordt begrensd door de Groene Waterparel, de Middelweg (inclusief lintzone van 100 meter), de Zuidelijke Dwarsweg en de Tweede Tochtweg.

Planologische uitgangspunten

Het betreft een uitwerking van het Intergemeentelijk Structuurplan Zuidplas in een globaal ontwerpbestemmingsplan met uitwerkingsplichten en wijzigingsbevoegdheden. Er worden verschillende woonmilieus ontwikkeld in lage dichtheden (gemiddeld 9 woningen/per ha) in een groen-blauwe setting met bijhorende (recreatieve) infrastructuur. De aanwezige Ecologische Hoofd Structuren worden behouden en versterkt en de Vierde Tocht wordt verbreed.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Moordrecht, 12 augustus 2009

Het college van Moordrecht.

Naar boven