Lansingerland

Voorbereidingsbesluit Voorafsche polder en Kleihoogt (BP0031V01)

De gemeenteraad van Lansingerland heeft ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening in haar vergadering van maandag 9 juli 2009 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

  • Voorafsche Polder en Kleihoogt

Het betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Landelijk-Gebied Berkel en Rodenrijs. Het gebied wordt in grote lijnen begrensd door het bestemmingsplan ‘Groenzone Berkel – Pijnacker’ en de gemeentegrens met Pijnacker – Nootdorp.

Het gebied bestaat uit twee delen.

Het eerste gebied ligt op de kop van het kleiplateau en is gelegen tussen:

  • In het noorden de N470;

  • In het oosten de Noordersingel;

  • In het zuiden de Meerweg;

  • In het westen de Kleihoogt.

Het tweede gebied ligt ten noorden van de N470 en is gelegen tussen:

  • In het noorden de gemeentegrens met Pijnacker – Nootdorp;

  • In het oosten de N470;

  • In het zuiden de N470;

  • In het westen de gemeentegrens met Pijnacker – Nootdorp.

Er wordt momenteel een verkenning uitgevoerd naar de haalbaarheid van een integrale herinrichting van het gebied. Uiteindelijk zal dit proces onder andere leiden tot het vaststellen van een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Landelijk-Gebied Berkel en Rodenrijs. Om te voorkomen dat er in strijd met de in voorbereiding zijnde plannen in het gebied ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden, is er een voorbereidingsbesluit genomen voor het gebied.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 4 september 2009 en heeft een werkingsduur van één jaar.

Het onderhavige voorbereidingsbesluit betreft een herhaling van het voorbereidingsbesluit Voorafsche Polder en Kleihoogt van 17 juli 2008, welke op 4 september 2009 komt te vervallen.

Inzien stukken

Het voorbereidingsbesluit en de daarbij behorende tekening, waarop het gebied nader is aangeduid, liggen ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf woensdag 2 september gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage. U kunt voor nadere informatie of het inzien van de desbetreffende stukken terecht bij de balie van de afdeling Vergunningverlening & Handhaving. De balie is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 en is geopend op ma t/m vrij van 9.00 uur–13.00 uur en woensdag van 13.00 uur–17.00 uur. De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving; bestemmingsplannen.

Tegen het voorbereidingsbesluit staan geen rechtsbeschermingmogelijkheden open.

Teneinde u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verdient het de voorkeur eerst telefonisch een afspraak te maken tijdens de genoemde openingstijden via telefoonnummer (010) 800 4562 of (010) 800 4560.

Naar boven