stcrt-2009-11476-001.png Bestemmingsplan Vredenburghzone

Met ingang van 30 juli 2009 ligt gedurende zes weken, het op 17 juni 2009 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Vredenburghzone’ voor een ieder tijdens openingsuren ter inzage bij de Publieksbalie. Ook is het plan digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen.

Dit bestemmingsplan vormt een uitwerking van de ambities uit Intergemeentelijk Structuurplan Zuidplas (ISP) en de in 2007 door de raad vastgestelde startnotitie Zuidplas-Noord. De Vredenburghzone is een deelgebied uit het voorontwerpbestemmingsplan Zuidplas -Noord (juni 2008).

Het bestemmingsplan Vredenburghzone biedt het juridisch-planologisch kader voor de realisering van de Vredenburghzone, een recreatief groengebied ten zuidwesten van de bebouwde kom van Waddinxveen. De Vredenburghzone ligt globaal gezien tussen de bestaande wijk Zuidplas, de Plasweg, het glastuinbouwgebied G. van Dort Kroonweg, het nog te realiseren bedrijventerrein A12-Noord, de rijksweg A12 en de nog te realiseren woonwijk Triangel.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij niet zijn zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Waddinxveen, 29 juli 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen,

de secretaris,

A. Hoogendoorn.

De burgemeester,

H.P.L. Cremers.

Naar boven