stcrt-2009-11233-001.png Bestemmingsplan ‘Kern Lewedorp 2009’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 16 juli 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Kern Lewedorp 2009’ met ingang van 30 juli 2009 tot en met 9 september 2009 voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het plan omvat een juridisch planologische regeling voor de gehele kern van Lewedorp en voegt delen samen, waarvoor momenteel verschillende bestemmingsplannen gelden. In dit bestemmingsplan wordt overwegend de bestaande situatie vastgelegd en in beperkte mate ruimte geboden voor toekomstige ontwikkelingen. Hierdoor krijgt het bestemmingsplan het karakter van een beheersplan.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan onderstaande wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp:

Regels

  • a. Artikel 4.3.1, lid b wordt toegevoegd:

    • b. lid 4.2 sub c, tot een kleinere afstand tussen vrijstaande gebouwen tot 0 meter;

  • b. In artikel 20 wordt de naam van het bestemmingsplan gewijzigd van ‘Kern Lewedorp’ naar ‘Kern Lewedorp 2009’.

Toelichting

In de toelichting zijn enkele passages redactioneel verbeterd.

Tervisielegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, vanaf 30 juli 2009 tot en met 9 september 2009 ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het raadsbesluit, de bestemmingsplankaart, de toelichting en de voorschriften zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heinkenszand, 29 juli 2009

Naar boven