stcrt-2009-11157-001.png M.e.r.-beoordeling kuuroord Thermen Holiday

Burgemeester en Wethouders van Haarlemmermeer maken ingevolge artikel 7.8b lid 5 van de Wet milieubeheer bekend dat het navolgende besluit door de gemeenteraad is genomen.

Thermen Holiday is voornemens om een kuuroord ‘Thermen Holiday’ in Haarlemmermeer te realiseren. Het initiatief betreft een recreatieve ontwikkeling bestaande uit een wellnesscentrum met ondersteunende voorzieningen.

De raad heeft als bevoegd gezag beoordeeld of op basis van de zogenaamde belangrijke nadelige gevolgen, die de voorgenomen activiteit voor het milieu kan hebben, een m.e.r.-procedure noodzakelijk is. Uitgangspunt van de m.e.r.-beoordeling is het ‘Nee, tenzij’-principe. Dat wil zeggen dat alleen een milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld wanneer er omstandigheden zijn die leiden tot belangrijke nadelige milieugevolgen.

De raad heeft op 16 maart 2009 besloten dat, gelet het feit dat het bezoekersaantal meer is dan 250.000 per jaar maar de grens van 500.000 per jaar niet overschrijdt en het terrein kleiner is dan 25 hectare en niet in of zeer nabij een gevoelig gebied ligt, er geen m.e.r.-procedure behoeft te worden doorlopen.

Het besluit kan met ingang van 24 juli 2009 worden ingezien in het Informatiecentrum/CBI in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Hoofddorp, 23 juli 2009

Naar boven