stcrt-2009-11145-001.png Bestemmingsplan ‘Verdubbeling Westerscheldetunnelweg’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken bekend dat gedeputeerde staten van Zeeland op 14 juli 2009, onder nr. 09025589/9 dir. RMW het door de gemeenteraad op 4 december 2008 vastgestelde bestemmingsplan ‘Verdubbeling Westerscheldetunnelweg’ hebben goedgekeurd.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologisch kader ter realisering van de verdubbeling van de enkelbaans autoweg van de Westerscheldetunnelweg (het gedeelte tussen het tolplein/verzorgingsplaats én de noordelijke in-/uitgang van de Westerscheldetunnel) in de Borsselepolder te Borssele.

Beoogd wordt de aanleg van twee nieuwe rijstroken ten oosten van het bestaande tracé. Daar waar deze nieuwe rijstroken gedacht zijn ter plaatse van de bestaande aarden wallen, zullen ook deze aarden wallen in oostelijke richting worden verplaatst.

Terinzagelegging

Het besluit omtrent goedkeuring en het bestemmingsplan ‘Verdubbeling Westerscheldetunnelweg’ liggen vanaf 24 juli t/m 3 september 2009 ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Borsele www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bedenkingen overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening naar voren heeft gebracht.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit van gedeputeerde staten omtrent goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heinkenszand, 23 juli 2009

Naar boven