Besluit van 3 juli 2009, nr. 09.001849, houdende erkenning van het openbaar belang van werken tot aanleg en instandhouding van rioleringswerken binnen het verzorgingsgebied van de gemeente Loon op Zand

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau enz. enz. enz.

Op voordracht van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat van 2 juli 2009, nr. RWSCD BJV/2009/2057, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Eenheid Bestuurlijk Juridische Zaken en Vastgoed;

Gelezen het verzoek van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand van 8 juni 2009, waarin genoemd college verzoekt te bevorderen dat ten behoeve van de eventuele toepassing van de Belemmeringenwet Privaatrecht het openbaar belang wordt erkend van de werken ten behoeve van voorgenomen aanleg en instandhouding van rioleringswerken gelegen binnen het verzorgingsgebied van voornoemde gemeente;

Gelet op de door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand overgelegde stukken;

Overwegende dat de voorgenomen aanleg en instandhouding van de rioleringswerken geschieden in het kader van de aan voornoemde gemeente opgedragen zorgplicht voor een doelmatige inzameling en transport van afvalwater, waarbij de gemeente de plicht is opgelegd om vanaf 1 januari 2005 van alle woningen en bedrijven het afvalwater te transporteren naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI).

Gelet op de Belemmeringenwet Privaatrecht, de Belemmeringenwet Verordeningen en de Algemene wet bestuursrecht;

Hebben wij goedgevonden en verstaan:

Het openbaar belang te erkennen van de werken welke door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand zijn en zullen worden ondernomen in het kader van de aanleg en instandhouding van rioleringswerken binnen het verzorgingsgebied van voornoemde gemeente.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na die van de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit wordt bekendgemaakt in de Staatscourant en zal worden uitgereikt door toezending aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand.

Onze Minister van Verkeer en Waterstaat is belast met de uitvoering van dit besluit.

Den Haag, 3 juli 2009

Beatrix

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

Tegen dit besluit kan een belanghebbende binnen zes weken, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding van het besluit, een bezwaarschrift indienen bij Hare Majesteit de Koningin, te richten aan de Minister van Verkeer en Waterstaat, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Eenheid Bestuurlijk Juridische Zaken en Vastgoed, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht alsmede de gronden waarop het bezwaar berust.

Naar boven