stcrt-2009-11054-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Restveen en Groene Waterparel

Burgemeester en Wethouders van Moordrecht maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij hun besluit van 7 juli 2009 het bestemmingsplan Restveen en Groene Waterparel gedeeltelijk hebben goedgekeurd. Goedkeuring is onthouden aan een bedrijfsperceel aan de Middelweg. Voor het overige is het plan goedgekeurd.

Het plangebied ligt in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel en wordt globaal begrensd door het bedrijventerrein Kortenoord, de Hollandsche IJssel, de kern Moordrecht, de Vijfde Tocht, verschillende watergangen tussen de A20 en de Zuidelijke Dwarsweg en de Tweede Tocht. Het plangebied is het (landelijke)gebied waarbinnen de hierboven aangegeven ontwikkeling wordt voorzien. Het vaststellingsbesluit van het plangebied heeft uitsluitend betrekking op de gronden gelegen binnen de gemeentegrenzen van Moordrecht.

Het bestemmingsplan regelt de bestemmingen en het gebruik van de gronden. Voor het gebied Restveen en Groene Waterparel geldt daarbij de volgende doelstelling: ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van natuur met een duurzaam waterhuishoudkundig systeem, met ruimte voor extensieve recreatie en waar mogelijk ook (verruimde) agrarische activiteiten.

Het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 23 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Moordrecht.

Tegen het goedkeuringsbesluit kan binnen deze termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen door degenen die zich eerder al volgens de voorgeschreven procedure tot Gedeputeerde Staten hebben gewend en door belanghebbenden die hiertoe redelijkerwijs niet eerder in staat waren. Degene die beroep instelt kan tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan wacht de inwerktreding daarop.

Moordrecht, 16 juli 2009

Naar boven