stcrt-2009-10867-001.png Vaststelling bestemmingsplan Rode Waterparel

Het college van Moordrecht maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Moordrecht het bestemmingsplan Rode Waterparel gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 23 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt bij het secretariaat van de afdeling Bouwzaken in het gemeentehuis, Westeinde 1 te Moordrecht.

Tevens is het vastgestelde bestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.moordrecht.nl.

Bestemmingsplan Rode Waterparel

Het plangebied van het deelplan Rode Waterparel bedraagt circa 240 ha en is gelegen boven de A20 en wordt begrensd door de Groene Waterparel, de Middelweg (inclusief lintzone van 100 meter), de Zuidelijke Dwarsweg en de Tweede Tochtweg.

Planologische uitgangspunten

Het betreft een uitwerking van het Intergemeentelijk Structuurplan Zuidplas in een globaal ontwerpbestemmingsplan met uitwerkingsplichten en wijzigingsbevoegdheden. De ontwikkeling van wonen in lage dichtheden (gemiddeld 9 woningen/per ha) in een groen-blauwe setting via verschillende te ontwikkelen woonmilieus en groen, water met bijhorende (recreatieve) infrastructuur en behoudt en versterking van aanwezige Ecologische Hoofd Structuren en de verbreding van de Vierde Tocht.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Moordrecht, 22 juni 2009

Het college van Moordrecht.

Naar boven