stcrt-2009-10802-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Geertruidenberg kom, 1e herziening’

Abusievelijk is de bekendmaking van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Geertruidenberg kom, 1e herziening’ 14 mei j.l. niet gepubliceerd in de Staatscourant.

Om te voldoen aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, wordt de bekendmaking van de terinzagelegging nu opnieuw gepubliceerd en ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Geertruidenberg kom, 1e herziening’ opnieuw zes weken ter inzage.

Degenen die reeds een zienswijze hebben ingediend naar aanleiding van de publicatie van 14 mei j.l. in de Langstraat, hoeven niet opnieuw te reageren, deze zienswijzen worden meegenomen in de procedure.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geertuidenberg maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 20 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Geertruidenberg kom, 1e herziening’

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling om ter plaatse van De Riethorst e.o., Koestraat 52 (voormalige Edah-supermarkt), Zuidwal 79/99 en Stationsweg 31 ontwikkelingen mogelijk te maken.

Riethorst

Het plangebied is globaal gezien gelegen tussen de Venestraat, Kloosterstraat, Koestraat en Poternestraat.

Het plan omvat de volgende componenten:

Realiseren vervangend zorgcomplex op huidige locatie Riethorst; oprichten supermarkt aan de Venestraat; oprichten woningbouw rondom de supermarkt en het oprichten van een wooncomplex voor autistische jongeren op de hoek Commandeurstraat/Poternestraat.

Koestraat 52

Het plangebied is gelegen tussen de Koestraat en de Zuidwal. De beoogde ontwikkeling voorziet in de bouw van in totaal 4–8 grondgebonden woningen.

Zuidwal ongenummerd tussen 79 en 99

Het plangebied betreft het braakliggende perceel aan de Zuidwal tussen de woningen nummer 79 en 99 te Geertruidenberg.

Deze ontwikkeling voorziet in de bouw van een dubbele woning en vier garages op de achtererven.

Voor deze herontwikkeling wordt momenteel reeds een vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gevoerd.

Stationsweg 31

Het plangebied betreft het perceel op de hoek Stationsweg/Zuidwal.

Het plan voorziet in sloop van de aanwezige bebouwing en het realiseren van maximaal 9 appartementen ter plaatse.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in de gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur, alsmede woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via www.geertruidenberg.nl/actueel/bekendmakingen/bestemmingsplannen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, naar keuze, schriftelijk of mondeling, naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Geertruidenberg, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Degenen die hun zienswijze mondeling naar voren willen brengen, alsmede degenen die gedurende genoemde uren geen kennis kunnen nemen van de ter inzage liggende stukken kunnen contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mevrouw W. Lemoine, telefoonnummer 0162-579595.

Raamsdonksveer, 17 juli 2009

Naar boven