stcrt-2009-10642-001.png Projectbesluit ‘Ophoging en voorbelasting De Winkelbuurt’

Burgemeester en wethouders van Abcoude maken bekend dat zij bij besluit van 7 juli 2009 het projectbesluit ‘Ophoging en voorbelasting De Winkelbuurt’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het projectbesluit betreft het ophogen en voorbelasten Winkelbuurt (Abcoude-Zuid), gelegen ten zuiden van de Burgemeester Dedelstraat en ten westen van de Burgemeester Quarles van Uffordstraat in Abcoude. Het ophogen en voorbelasten houdt o.a. in het opbrengen van zand om het maaiveld te verhogen, het opbrengen van zand om zetting van de ondergrond voldoende te laten plaatsvinden en het (tijdelijk) aanpassen van de waterhuishouding mede in relatie tot de voorbelasting.

Het projectbesluit is gewijzigd vastgesteld. In het besluit is namelijk een extra voorwaarde opgenomen ter bescherming van de daar aanwezige archeologische waarden. Deze voorwaarde houdt in dat, vooruitlopend op de ophoging, de te verstoren gedeelten binnen de archeologische vindplaats door een archeologische deskundige dienen te worden opgegraven en gedocumenteerd.

Ons besluit ligt vanaf 17 juli 2009 gedurende 6 weken tot en met 27 augustus 2009 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Abcoude. Het plan is tevens digitaal te raadplegen op het internet via www.abcoude.nl.

Degenen die tijdig een schriftelijke zienswijze tegen het projectbesluit hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bij de rechtbank Utrecht beroep instellen tegen het besluit. Daarnaast kan een ieder tegen de wijziging (de extra opgenomen voorwaarde) beroep aantekenen.

Ingevolge artikel 3.11 lid 2 juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het projectbesluit ‘Ophoging en voorbelasting De Winkelbuurt’ in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de rechtbank Utrecht is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Abcoude, 16 juli 2009

Naar boven