stcrt-2009-10623-001.png Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Vredebest

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 16 juli 2009 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Vredebest’ voor een ieder ter inzage ligt. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de internetsite (www.lingewaal.nl) kennisnemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Toelichting

Het plangebied ligt in het buitengebied van de gemeente Lingewaal en heeft een bruto oppervlakte van circa 5,1 hectare. Het ligt ingeklemd tussen de A15 en de Betuwelijn aan de Zuidzijde, de Zeiving (N848) aan de noord- en westzijde en de Zeiving (oude weg) aan de oostzijde. Het gebied is deels in gebruik als bedrijventerrein en ligt voor het overige deel braak. Voorheen was het gebied in gebruik als landbouwgrond.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt een uitbreiding mogelijk van bedrijventerrein Vredebest. Op dit moment zijn hier de bestemmingsplannen ‘Middengebied Herwijnen-Vuren’ en ‘Betuweroute e.o.’ van kracht, waarbij in het bestemmingsplan ‘Betuweroute e.o.’ een beperkte hoeveelheid bedrijvigheid mogelijk is gemaakt die nog niet geheel gerealiseerd is. Het is de bedoeling het bedrijventerrein in noord-westelijke richting uit te breiden. Hiervoor is een herziening van de bestemmingsplannen noodzakelijk.

Zienswijze

Tijdens de inzagentermijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN te Asperen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met de heer Van Galen, 0345-634 039.

De gemeenteraad neemt binnen acht weken na afloop van de inzagentermijn een besluit tot vaststelling van het plan of als er zienswijzen zijn ingediend binnen viermaanden na afloop van de inzagentermijn.

Asperen, 15 juli 2009

Naar boven