stcrt-2009-10621-001.png Voornemen en voorontwerp bestemmingsplan Fort bij de Nieuwe Steeg

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Lingewaal bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor Fort bij de Nieuwe Steeg te Herwijnen.

Het plangebied wordt gevormd door het forteiland, de omliggende fortgracht en een strook grond hieromheen die aan de zuidzijde breder is dan aan de overige zijden.

Het plangebied is gelegen aan de Nieuwe Steeg te Herwijnen, 1,5 kilometer ten zuiden van de kern Asperen nabij de Linge. De begrenzing komt overeen met het eigendom van Staatsbosbeheer.

Het gehele terrein (bruto), inclusief fortgracht is 9.87.36 hectare groot.

Volgens het huidige geldende bestemmingsplan ‘Middengebied Herwijnen-Vuren’, heeft het betreffend plangebied de bestemmingen ‘Cultuurhistorisch waardevol element’ en ‘groen’.

De ontwikkeling zoals beoogd door de Stichting Geofort (initiatiefnemer/exploitant), is op grond van deze bestemming formeel niet mogelijk.

Het doel van het bestemmingsplan is het juridisch kader scheppen voor de Stichting Geofort voor het bereiken van twee doelstellingen: behoud en openstelling van cultureel erfgoed en het vestigen van een educatieve attractie op het gebied van geologie en geografie.

In het kader van het bestemmingsplan zal een voorontwerp bestemmingsplan vanaf donderdag 16 juli 2009 gedurende acht weken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Lingewaal, Raadhuisplein 3 te Asperen. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het voorontwerp kan een ieder een inspraakreactie indienen.

Ook is het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website www.lingewaal.nl.

Daarnaast zal op dinsdag 1 september 2009 van 19.30 uur tot 21.00 uur een inloopavond worden gehouden in het gemeentehuis te Asperen. Tijdens deze inloopavond kan een ieder het voorontwerpbestemmingsplan inzien en bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Overeenkomstig artikel 1.3.1., lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gebracht advies uit te brengen over dit voornemen.

Naar boven