stcrt-2009-10527-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Business Park Stein’

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 juli 2009 het bestemmingsplan ‘Business Park Stein’ heeft vastgesteld.

Het betreft een actualisering van het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Sanderboutlaan te Elsloo. Het plan omvat het gebied globaal begrensd door de Steinderweg aan de westzijde, de Koeveldweg aan de noordzijde, de autosnelweg aan de oostzijde en de spoorlijn aan de zuidzijde. Het bestemmingsplan ziet met name op het vastleggen van de huidige situatie, te weten het bestaande bedrijventerrein en het agrarisch gebied ten noord-westen daarvan.

Daarnaast maakt het plan de vestiging van een beperkt aantal nieuwe bedrijven en een kantoorgebouw mogelijk in het zuidelijk deel van het plangebied, nabij het station Beek-Elsloo.

Wijzigingen

Bij de vaststelling is een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de regeling ten aanzien van de in het plangebied aanwezige buisleidingen, de regeling omtrent reclamemasten, alsmede de bouwhoogte ten aanzien van het te realiseren kantoorgebouw aan de oostzijde van de Sanderboutlaan.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 16 juli 2009 gedurende zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage in het gemeentehuis te Stein.

Tevens is het bestemmingsplan alsmede het raadsbesluit digitaal te raadplegen via www.gemeentestein.nl (actueel → bekendmakingen → Ruimtelijke Ordening).

Gedurende voormelde termijn van 6 weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • degene die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan heeft ingebracht bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede

  • degene die aanwijsbaar belanghebbend is geworden als gevolg van de wijzigingen welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stein, 15 juli 2009

Burgemeester en Wethouders van Stein,

A.C.M. Barske,

burgemeester.

M.M.H. Bisschops,

secretaris.

Naar boven