stcrt-2009-10293-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Houthaven – Dijkpark en Tunnel

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Westerpark maakt bekend dat het bestemmingsplan Houthaven–Dijkpark en Tunnel op 23 juni 2009 door de stadsdeelraad Westerpark gewijzigd is vastgesteld, waarbij tevens besloten is geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 9 juli 2009, gedurende zes weken, ter inzage bij de servicebalie van het stadsdeelkantoor, Haarlemmerweg 8–10 te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

Het bestemmingsplan en deze kennisgeving zijn tevens digitaal raadpleegbaar op de website van het stadsdeel: www.westerpark.amsterdam.nl

Het plangebied omvat de noordelijke helft van de Spaarndammerdijk en de Tasmanstraat tussen de kruising met de Archangelweg en de brug over het Westerkanaal, alsmede een strook van 30 tot 50 meter noordelijk daarvan.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het dijkpark en de tunnel, welke aangelegd worden tussen de bestaande Spaarndammerbuurt en het in ontwikkeling zijnde, gemengde woon-, werk- en leefgebied in de Houthaven. Het Dijkpark zal een groene verbinding vormen tussen beide buurten en de tunnel wordt aangelegd ter vermindering van verkeersoverlast (geluid, luchtverontreiniging) en ter verbetering van de verkeersdoorstroming.

De stadsdeelraad heeft op de volgende punten het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • op de plankaart is de zonering waterkering aangegeven middels de aanduiding ‘Waterstaat–Waterkering’;

  • het bestemmingsplangebied is verkleind door het schrappen van het plandeel met de bestemmingen Verkeer-1 en Water-3 ten noorden van de Spaarndammerdijk en Tasmanstraat; deze gronden maken deel uit van het bestemmingsplan ‘De Houthaven’;

  • de dubbelbestemming ‘Waterstaat–Waterkering’ is ingevoegd als artikel 7 en de nummering van de navolgende artikelen is aangepast;

  • in verband met de verkleining van het bestemmingsplangebied, is in dit bestemmingsplan het artikel 5 Water-3 komen te vervallen;

  • in artikel 1 Begrippen is de definitie van ondergeschikte detailhandel aangepast;

  • in artikel 3 Verkeer-1 is het toegestane bovengrondse oppervlak technische ruimten verkleind naar 100 m2 en is het totale toegestane oppervlak verruimd naar 1.000 m2;

  • in artikel 6 Waarde – Archeologie is toegevoegd dat deze bestemming niet primair is ten opzichte van de bestemming Waterstaat–Waterkering;

  • in (gewijzigde nummering) artikel 11 Algemene ontheffingsregels onder d zijn zonneboilers toegevoegd;

  • in (gewijzigde nummering) artikel 13 Overgangsrecht zijn de leden 13.1 en 13.2 in overeenstemming met de bepalingen uit het Besluit ruimtelijke ordening gebracht.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 8 juli 2009

Het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Westerpark,

secretaris,

P.A. Menting.

Voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven