stcrt-2009-10025-001.png Toepassing voorkeursrecht bestemmingsplan ‘Vredenburghzone’

B&W van Waddinxveen maken conform artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten het volgende bekend.

Op17 juni 2009 heeft de gemeenteraad van Waddinxveen het bestemmingsplan ‘Vredenburghzone’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan ziet op de ontwikkeling van een natuurgebied ten zuidwesten van de kern Waddinxveen, globaal gelegen tussen de snelweg A12 en de Plasweg en ten zuidwesten van de Rondweg.

Voor het merendeel van de percelen binnen het bestemmingsplan ‘Vredenburghzone’ heeft de gemeenteraad laatstelijk op 30 januari 2008 een voorkeursrecht van toepassing verklaard. Op basis van artikel 3 en 9 van de Wet voorkeursrecht gemeenten is dit voorkeursrecht met de tijdige vaststelling van het bestemmingsplan geldig geworden gedurende 10 jaar na inwerkingtreding van het bestemmingsplan. Enkele percelen binnen het bestemmingsplan waren echter niet opgenomen in het besluit van de gemeenteraad van 30 januari 2008. Burgemeester en wethouders maken daarom bekend dat de gemeenteraad op de resterende percelen, waarvoor nog geen voorkeursrecht gold, in haar vergadering van 17 juni 2009 een voorkeursrecht van toepassing heeft verklaard. De wettelijke grondslag voor de toepassing van het voorkeursrecht is artikel 3 Wet voorkeursrecht gemeenten.

Het voorkeursrecht heeft een geldigheidsduur van 10 jaar na inwerkingtreding van het bestemmingsplan.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 juli 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de gemeentebalie op het gemeentehuis van de gemeente Waddinxveen, Raadhuisplein 1 in Waddinxveen, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Tevens is er een avondopenstelling op donderdag van 17.00 uur tot 21.00 uur. Indien u het besluit en bijbehorende stukken buiten de openingstijden wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Van Schaik onder telefoonnummer 0182-624725.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, dus tot en met 16 augustus 2009, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK Waddinxveen.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Den Haag, t.a.v. Sector Bestuursrecht, ‘voorlopige voorzieningen’, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden die betrokken zijn bij het besluit worden via een kennisgeving op de hoogte gesteld van het besluit.

Waddinxveen, 6 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen.

Naar boven