Melding Afval Energie Bedrijf (Wro)

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt bekend dat zij op 7 november 2008 een melding heeft ontvangen van Afval Energie Bedrijf te Amsterdam ingevolge artikel 8.19 van de Wet milieubeheer. De melding heeft betrekking op de voorgenomen aanpassingen van de bedrijfsriolering in verband met het terugvoeren naar oppervlaktewater van de bij de koelwaterinname ingezogen aquatische organismen (vis en krab).

Voor de bestaande inrichting is reeds vergunning verleend ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) bij besluit van 3 juli 2000, nummer ANW 2000/4150, gewijzigd bij besluiten van 3 augustus 2003, nummer ANW 2003/6281 en 6 november 2006, nummer WSW 2006/6251. De melding is bij besluit van 11 december 2008, nr. WSV 2008/6086 geaccepteerd.

Termijn van terinzagelegging

De melding en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 18 december 2008 tot en met 29 januari 2009 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Noord-Holland, afdeling Vergunningverlening & Handhaving (WSV), Toekanweg 7 te Haarlem, tijdens kantooruren, alwaar desgewenst een mondelinge toelichting op de stukken kan worden verkregen.

    Voor nadere inlichtingen kan men zich telefonisch wenden tot de afdeling WSV, telefoon 023 - 530 15 29.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen bovenstaand besluit door belanghebbenden gedurende de terinzagetermijn een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staats-secretaris van Verkeer en Waterstaat, per adres: Rijkswaterstaat Noord-Holland, Postbus 3119, 2001 DC Haarlem.

Het bezwaarschrift dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening, de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van de indiener van een verzoekschrift voor het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven.

Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, kunt u zich in verbinding stellen met de secretarie van de voornoemde afdeling.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

de directeur Water, Scheepvaart & Realisatie Infrastructuur,

Th.W.H.J. Aarsen.

Naar boven