Kennisgeving besluit windturbinepark op de Noordzee

Mededeling

Gedurende de periode van 2 december 2008 tot en met 13 januari 2009 ligt het besluit op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (Wbr) met betrekking tot de vergunningaanvraag voor het offshore windturbinepark ’Scheveningen Buiten’, van initiatiefnemer Evelop Netherlands B.V. (Evelop) ter inzage. Op 28 november 2008 is voor bovengenoemde vergunningaanvraag een besluit genomen. De inhoud van dit besluit strekt tot afwijzing van de vergunningaanvraag, om redenen van een veilig en doelmatig gebruik van de Noordzee.

Achtergrond

Voor het oprichten en in stand houden van een offshore windturbinepark, inclusief de kabels, is een vergunning op grond van de Wbr vereist. De Minister van Verkeer en Waterstaat (VenW) is bevoegd gezag voor de Wbr-vergunningverlening. Bij een vergunningaanvraag dient onder meer een milieu-effectrapport (MER) gevoegd te worden. Door Evelop zijn voor de locatie ‘Scheveningen Buiten’ een vergunningaanvraag en MER ingediend voor de oprichting van een offshore windturbinepark.

Waar kunt u het besluit inzien?

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken kunt u van 2 december 2008 tot en met 13 januari 2009 gedurende de reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

  • de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Noordzee in Rijswijk;

  • de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Noord-Nederland in Leeuwarden;

  • de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Noord-Holland in Haarlem;

  • de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Zuid-Holland in Rotterdam;

  • de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Zeeland in Middelburg;

  • het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag;

  • de hoofdvestigingen van de openbare bibliotheken in Groningen, Haarlem, Den Haag, Middelburg.

Wie kan beroep instellen?

Belanghebbenden die hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, of die redelijkerwijs niet verweten kan worden tegen het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren te hebben gebracht, kunnen gedurende zes weken na inwerkingtreding van het besluit beroep instellen.

Hoe kunt u beroep instellen?

De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd en loopt dus van 3 december 2008 tot en met 13 januari 2009. Om in beroep te gaan tegen het besluit dient het beroepschrift te worden gericht aan de rechtbank in het rechtsgebied waarin u woont dan wel bent gevestigd.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Wat gebeurt er met uw beroep?

Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit. Hangende beroep kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de betreffende rechtbank.

Nadere informatie

Voor inlichtingen over de beroepsprocedure kunt u zich wenden tot het Inspraakpunt, telefoon 070 351 96 04. Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u downloaden via www.inspraakpunt.nl.

Meer achtergronden over windturbineparken op de Noordzee zijn te vinden op www.noordzeeloket.nl.

Voor nadere informatie over de inhoud van het besluit kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Noordzee, mevrouw M. Oppentocht, telefoon 070 336 68 21.

Naar boven