Rivier de Maas; wijziging vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (ontwerp) ten behoeve van Essent Energie Productie BV te Maasbracht voor het lozen van afvalwater

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend:

  • Op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) heb ik een ontwerpbeschikking opgesteld voor het lozen van afvalwater, afkomstig van Essent Energie Productie BV, gelegen aan de Voorstraat 19 te Maasbracht.

De ontwerpbeschikking houdt een ambtshalve wijziging in van het besluit van de, bij besluit van 1 augustus 2007, aan Essent Energie Productie BV verleende vergunning ingevolge de Wvo (kenmerk DLB2007/8461).

In de ontwerpbeschikking is conform de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 27 augustus 2008 een aantal voorschriften opgenomen die gewijzigd zijn ten opzichte van voorschriften uit de vergunning van 1 augustus 2007. Voorschrift 17 is extra toegevoegd.

Terinzagelegging

De ontwerpbeschikking en andere relevante stukken liggen vanaf 10 december 2008 tot en met 23 januari 2009 ter inzage op de volgende adressen:

  • 1. het kantoor van Rijkswaterstaat Limburg, Avenue Céramique 125 te Maastricht in kamer D2.16, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur, alsmede buiten kantooruren na telefonische afspraak (043 - 329 41 35);

  • 2. Gemeente Maasgouw, Publieks-centrum gemeente Maasgouw, Markt 36 te Maasbracht, telefoon 0475 - 85 25 00.

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging alleen schriftelijk en/of mondeling zienswijzen indienen tegen het extra toegevoegde voorschrift 17.

Tegen de overige voorschriften uit de ontwerpbeschikking kunnen geen zienswijzen worden ingediend omdat deze voorschriften conform de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in de ontwerp-beschikking zijn opgenomen.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de onder het kopje ‘Terinzagelegging’ genoemde instanties.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

de directeur Water en Scheepvaart,

K. Kosters.

Naar boven