Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende beperking openbaarheid archiefbescheiden Provinciale Onderwijsraad Zeeland (POR)

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland van 23 november 2021, kenmerk 96224, houdende beperking openbaarheid archiefbescheiden Provinciale Onderwijsraad Zeeland (POR).

 

Gedeputeerde Staten van Zeeland,

Gelet op artikel 15, eerste lid, van de Archiefwet 1995 en artikel 10 van het Archiefbesluit 1995 en gehoord het advies van de provinciearchivaris,

 

Besluiten:

Tot de volgende beperkingen aan de openbaarheid van de Provinciale Onderwijsraad Zeeland (POR), 1965 – 2007 (inventarisnummers 1 – 579).

 

Artikel 1  

Met het oog op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer zijn de inventarisnummers, genoemd in de eerste kolom beperkt openbaar tot 1 januari van het jaar, genoemd in de tweede kolom.

 

Inventarisnummers

Beperking van de openbaarheid

Openbaar (jaar)

Reden van beperking

105

75 jaar

2059

Persoonlijke levenssfeer

107

75 jaar

2066

Persoonlijke levenssfeer

111

75 jaar

2059

Persoonlijke levenssfeer

112

75 jaar

2032

Persoonlijke levenssfeer

 

Artikel 2  

Raadpleging of gebruik van de archiefbescheiden geborgen onder bovengenoemde inventarisnummers is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorgaande schriftelijke toestemming van de provinciearchivaris van Zeeland, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

 

Artikel 3  

Het vervaardigen van reproducties van documenten geborgen onder bovengenoemde inventarisnummers is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de provinciearchivaris van Zeeland, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

 

Artikel 4  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal blad waarin het wordt geplaatst. Dit besluit wordt als bijlage gevoegd bij de ‘Verklaring van Overbrenging van het archief van de Provinciale Onderwijsraad Zeeland (POR), 1965 – 2007 (inventarisnummers 1 – 579)’.

 

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Zeeland van 23 november 2021.

Drs. J.M.M. Polman, voorzitter

A.W. Smit, secretaris

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen schriftelijk bezwaar maken tegen dit besluit bij:

Gedeputeerde Staten van Zeeland, t.a.v. de secretaris van de commissie voor bezwaarschriften,

Postbus 6001, 4330 LA Middelburg.

 

In het bezwaarschrift neemt u ten minste op uw naam en adres, de dagtekening van het bezwaarschrift, tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend.

U moet het bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt. Doorgaans is dat de dag na de datum van verzending. Overschrijding van de inzendtermijn kan ertoe leiden dat met uw bezwaren geen rekening wordt gehouden.

Als u overweegt bezwaar te maken, kunt u een informatiefolder aanvragen op telefoonnummer 0118-631000. U kunt de informatie ook downloaden via https://www.zeeland.nl/beleid-en-regelgeving/bezwaar-maken

 

Wij wijzen u erop dat het bezwaar niet de werking van het besluit schorst. U kunt een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

 

 

Toelichting

Met het oog op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer zijn diverse dossiers nog niet openbaar. Deze dossiers worden, met inachtneming van het advies van de Provinciearchivaris, openbaar 75 jaar na datum van de archiefbescheiden. In deze dossiers bevindt zich verspreid persoonlijke informatie van kinderen welke vervroegd het onderwijs hebben verlaten.

De dossiers zijn zaaksgewijze gevormd. De dossiers welke zijn beperkt met het oog op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, zijn zogenaamde verzameldossiers. Hierin bevindt zich verspreid informatie over kinderen, waar een deel vertrouwelijk is. Aangezien er overlap en verbanden in deze dossiers zit, is de neerslag van de bemoeienis in hetzelfde dossier opgeslagen. Hierdoor is aan alle dossiers van kinderen welke vroegtijdig het onderwijs hebben verlaten, waarvan een deel vertrouwelijk, de openbaarheidsbeperking toegekend.

 

 

Naar boven