Provincie Noord-Holland - vaststellen van het Voorbereidingsbesluit netuitbreiding 150kV Beverwijk-Oterleek

Vanwege de toegenomen vraag naar energie bereiden Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland een inpassingsplan voor ten behoeve van (i) een nieuw 150 kV-schakelstation in Beverwijk, (ii) een ondergrondse 150 kV-kabelverbinding tussen het bestaande 380 kV-hoogspanningsstation en het nieuw te bouwen schakelstation in Beverwijk en (iii) een ondergrondse 150 kV-kabelverbinding tussen het nieuw te bouwen schakelstation te Beverwijk en het bestaande hoogspanningsstation in Oterleek. Informatie over het project is te vinden op de website www.noord-holland.nl/netuitbreiding.

Gedeputeerde Staten maken hierbij bekend dat Provinciale Staten van de Provincie Noord-Holland op 29 juni 2020 hebben besloten een voorbereidingsbesluit vast te stellen ten behoeve van dit inpassingsplan. Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat globaal het voorgenomen plangebied van het vast te stellen inpassingsplan.

Om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor de netuitbreiding zijn nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen niet toegestaan, tenzij daar een specifieke omgevingsvergunning voor wordt verleend. Als gemeenten een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor het bouwen of voor het uitvoeren van overige werken en werkzaamheden in dit gebied, dan moet rekening worden gehouden met dit voorbereidingsbesluit. Dat kan betekenen dat de aanvraag wordt aangehouden. Het gebied waarvoor deze beperking geldt, is aangegeven op de kaart bij het voorbereidingsbesluit. Deze kaart is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.9927.VBnu150kVBeveOter-VG01

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van publicatie.

Dit voorbereidingsbesluit met bijbehorende verbeelding is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.9927.VBnu150kVBeveOter-VG01 (planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.9927.VBnu150kVBeveOter en via www.noord-holland.nl/netuitbreiding.

Voorts ligt het voorbereidingsbesluit ter inzage in het provinciehuis, Houtplein 33 te Haarlem. Gelet op de COVID-19 maatregelen is het voorbereidingsbesluit alleen op afspraak in te zien. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen via (023) 514 31 43 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur).

Tegen het voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Voor eventuele vragen/ opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer ing. R. van Trigt, 023 514 5271.

 

Naar boven