Rectificatie: omgevingsverordening provincie Groningen 2016 - wijziging

[Deze bekendmaking betreft een rectificatie vanwege een onjuist jaartal in de titel van de oorspronkelijke bekendmaking. De oorspronkelijke bekendmaking heeft op 17 april 2019 plaatsgevonden via het Provinciaal blad 2019, 2864.]

 

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat zij op 2 april 2019, nr. A.12, afdeling RS, dossiernummer K13487 het volgende besluit hebben genomen:

 

 

 

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen:

 

 

 

Besluit tot wijziging van de grens van het buitengebied ter hoogte van het Arwerderpad te Sauwerd

 

  • 1.

    Aanleiding

     

    Bij brief van 27 februari 2019 hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Het Hogeland ons verzocht om de grens van het buitengebied ter hoogte van de aan het Arwerderpad gelegen woonboerderij aan de noordoostzijde van het dorp Sauwerd te wijzigen. Aanleiding voor dit verzoek is het voornemen om aansluitend aan dit gebied een kleinschalig zonnepark op te richten.

 

  • 2.

    Criteria voor de besluitvorming

     

    Op grond van artikel 2.12, lid b, van de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 zijn wij bevoegd tot wijziging van de op kaart 1 aangeduide grens van het buitengebied aan een in een bestemmingsplan vastgelegde stedelijke ontwikkeling.

 

  • 3.

    Overwegingen

     

    De woonboerderij aan de noordoostzijde van het Arwerderpad is in het bestemmingsplan Sauwerd bestemd als 'Wonen - voormalige boerderijen'. Er is in dit geval sprake van een in een bestemmings-plan vastgelegde stedelijke ontwikkeling. Gelet hierop bestaat aanleiding om het verzoek in te willigen.

 

  • 4.

    Besluit

 

    • I.

      Gelet op artikel 2.12, lid b, van de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 besluiten wij de op kaart 1 van de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 aangeduide grens van het buitengebied ter hoogte van de aan het Arwerderpad gelegen woonboerderij aan de noordoostzijde van het dorp Sauwerd te wijzigen overeenkomstig de bij dit besluit behorende kaart

       

    • II.

      Het besluit tot wijziging van de op kaart 1 van de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 aangeduide grens van het buitengebied met planidentificatie NL.IMRO.9920.WijzPOV2019Kaart1-VA01 vast te stellen.

       

    • III

      Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in het Provinciaal Blad.

Groningen, 2 april 2019.

Gedeputeerde Staten voornoemd:

F.J. Paas, voorzitter.

H. Schrikkema, locosecretaris.

Bijlage 1 Kaart

Naar boven